וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסאדו ביתי של אבי ביטון

נתח צלעות שומני בצלייה ארוכה במיוחד

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 2 ק"ג נתח אסאדו (שפונדרה) על העצם
  • מלח בנדיבות
  • פלפל שחור גרוס בנדיבות
  • ענפי טימין
  • 1כף סוכר חום
  • 4 שיני שום שלמות מעוכות
  • שמן זית
  • להגשה:
  • תפוחי אדמה מהמדורה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. מניחים את הנתח על נייר אפיה ומפזרים את המלח, הפלפל והסוכר על כל הנתח, מכל צדדיו באופן שווה.
  • 3. מוסיפים שמן זית ומעסים היטב את הבשר בכל המרכיבים שעוטפים אותו.
  • 4. מניחים מעליו את שיני השום וענפי הטימין ומגלגלים אותו בתוך נייר האפיה, אם צריך מוסיפים נייר אפיה נוסף כך שהנתח יהיה עטוף כולו.
  • 5. את הנתח המגולגל בתוך נייר האפיה, מגלגלים שוב בתוך נייר כסף ועטופים היטב כמו סוכריה.
  • 6. מכניסים לתנור ואופים כ-4 שעות. מוציאים ומקררים היטב. עד שלב זה ניתן להכין את הבשר מראש.
  • 7. צולים את הנתח על מנגל או על רשת שמתחתיה גחלים מהמדורה לקבלת טעמים מעושנים. ניתן לצלות גם על מחבת פסים בבית כ-5 דקות מכל צד, לתוצאה לא פחות טעימה.
  • אווז מעושן

  • תבשיל שפונדרה עם דלעת ערמונים, חומוס וירקות שורש

  • צלעות טלה במרינדה של שזיפים

  • כתף בקר עם פול ירוק ושום ירוק

  • חמין פרסי עם קציצות לחם

  • סיר אסאדו בקלי קלות

  • אריסה טריפולטאית

  • פויקה בשר בקר ביין

  • גולאש ארטישוק ירושלמי

  • טבחה בלקרעה

  • סיר של כל הלילה

  • קדרת זנב שור

  • קדירת פאלדה עגל עם פריקי ותמרים

  • קדירת בשר וגרגירי חומוס ביין לבן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully