וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסאדו ביתי של אבי ביטון

נתח צלעות שומני בצלייה ארוכה במיוחד

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 2 ק"ג נתח אסאדו (שפונדרה) על העצם
  • מלח בנדיבות
  • פלפל שחור גרוס בנדיבות
  • ענפי טימין
  • 1כף סוכר חום
  • 4 שיני שום שלמות מעוכות
  • שמן זית
  • להגשה:
  • תפוחי אדמה מהמדורה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. מניחים את הנתח על נייר אפיה ומפזרים את המלח, הפלפל והסוכר על כל הנתח, מכל צדדיו באופן שווה.
  • 3. מוסיפים שמן זית ומעסים היטב את הבשר בכל המרכיבים שעוטפים אותו.
  • 4. מניחים מעליו את שיני השום וענפי הטימין ומגלגלים אותו בתוך נייר האפיה, אם צריך מוסיפים נייר אפיה נוסף כך שהנתח יהיה עטוף כולו.
  • 5. את הנתח המגולגל בתוך נייר האפיה, מגלגלים שוב בתוך נייר כסף ועטופים היטב כמו סוכריה.
  • 6. מכניסים לתנור ואופים כ-4 שעות. מוציאים ומקררים היטב. עד שלב זה ניתן להכין את הבשר מראש.
  • 7. צולים את הנתח על מנגל או על רשת שמתחתיה גחלים מהמדורה לקבלת טעמים מעושנים. ניתן לצלות גם על מחבת פסים בבית כ-5 דקות מכל צד, לתוצאה לא פחות טעימה.
  • אווז מעושן

  • תבשיל שפונדרה עם דלעת ערמונים, חומוס וירקות שורש

  • צלעות טלה במרינדה של שזיפים

  • תבשיל אונטריב ופריקי

  • סופריטו קציצות פריקי

  • סיר של כל הלילה

  • פקיילה

  • ביף בורגיניון

  • תבשיל בקר ולוביה טריה

  • צלי כתף בפירות יבשים ופטריות

  • קדירת בשר וגרגירי חומוס ביין לבן

  • חורשט סבזי

  • טבחה בלקרעה

  • אסאדו בתנור בקלי קלות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully