פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אסאדו ביתי של אבי ביטון

      נתח צלעות שומני בצלייה ארוכה במיוחד

      76 מדרגים / 2.91 כוכבים

      מצרכים

      • 2 ק"ג נתח אסאדו (שפונדרה) על העצם
      • מלח בנדיבות
      • פלפל שחור גרוס בנדיבות
      • ענפי טימין
      • 1כף סוכר חום
      • 4 שיני שום שלמות מעוכות
      • שמן זית
      • להגשה:
      • תפוחי אדמה מהמדורה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 2. מניחים את הנתח על נייר אפיה ומפזרים את המלח, הפלפל והסוכר על כל הנתח, מכל צדדיו באופן שווה.
      • 3. מוסיפים שמן זית ומעסים היטב את הבשר בכל המרכיבים שעוטפים אותו.
      • 4. מניחים מעליו את שיני השום וענפי הטימין ומגלגלים אותו בתוך נייר האפיה, אם צריך מוסיפים נייר אפיה נוסף כך שהנתח יהיה עטוף כולו.
      • 5. את הנתח המגולגל בתוך נייר האפיה, מגלגלים שוב בתוך נייר כסף ועטופים היטב כמו סוכריה.
      • 6. מכניסים לתנור ואופים כ-4 שעות. מוציאים ומקררים היטב. עד שלב זה ניתן להכין את הבשר מראש.
      • 7. צולים את הנתח על מנגל או על רשת שמתחתיה גחלים מהמדורה לקבלת טעמים מעושנים. ניתן לצלות גם על מחבת פסים בבית כ-5 דקות מכל צד, לתוצאה לא פחות טעימה.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -