אווז מעושן
החלקים המומלצים של האווז הם חזה או שוקיים. עם קצת תבלינים והרבה עישון מקבלים תוצאה מושלמת. רצוי להשאיר את השומן, להגברת העסיסיות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 אנשים:
- 4 חזות אווז
- תערובת לתיבול:
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 6 שיני שום כתוש
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס/טחון
- ניתן להוסיף דבש או סוכר חום
אופן ההכנה
- 1. מורחים היטב את מרכיבי התערובת על הנתחים ומשאירים במקרר לחמש שעות.
- 2. מעבירים למעשנה. מעשנים בין שלוש לשלוש וחצי שעות בטמפרטורה של 100 מעלות.