קציצות עוף ואווז מעושן עם חרדל
מצרכים
- ½ ק"ג חזה עוף טחון
- ½ כפית מלח
- ½ כף חרדל דיז'ון גרגרים
- 1 בצל קצוץ קטן
- 2 ביצים
- 180 גרם חזה אווז מעושן טחון (או חלופה זמינה וזולה יותר פסטרמה מעושנת)
- ½ כוס פירורי לחם (או ½ כוס אורז או קוסקוס מבושל)
- לטיגון שמן קנולה או שמן תירס
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים ליצרית בלילה אחידה. ויוצרים קציצות.
- 2. במידה ואופים מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים את הקציצות. אופים כ- 20 דקות או עד שהקציצות זהובות-שחומות (אם אוהבים אותן צלוייות יותר, אופים עוד כמה דקות עד לקבלת הצבע הרצוי).
- 3. במידה ומטגנים במחבת רחבה מחממים שמן קנולה/תירס. כ- ½ ס"מ גובה יעשו את העבודה. לוקחים קציצונת קטנה, מניחים בשמן ובודקים אם השמן מספיק חם (אם כן, ישמע צליל מוכר של טיגון ובועות קטנות יופעיו סביב הקציצה). מטגנים כ- 2-3 דקות מכל צד. צבע הקציצה צריך להיות זהוב-שחום. מוציאים ומניחים על נייר סופג. (מומלץ להתחיל את הטיגון על אש גבוהה, וכעבור דקה להנמיך לאש בינונית, כדי שהקציצה תהיה מוכנה גם מבפנים).