מתכונים חמים

קציצות עוף ואווז מעושן עם חרדל

מתכון מאת: עופרי זוטא, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

קציצות עוף מעושנות

מחשבון המרות

מצרכים

  • ½ ק"ג חזה עוף טחון
  • ½ כפית מלח
  • ½ כף חרדל דיז'ון גרגרים
  • 1 בצל קצוץ קטן
  • 2 ביצים
  • 180 גרם חזה אווז מעושן טחון (או חלופה זמינה וזולה יותר – פסטרמה מעושנת)
  • ½ כוס פירורי לחם (או ½ כוס אורז או קוסקוס מבושל)
  • לטיגון – שמן קנולה או שמן תירס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים ליצרית בלילה אחידה. ויוצרים קציצות.
  • 2. במידה ואופים – מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפיה ומסדרים את הקציצות. אופים כ- 20 דקות או עד שהקציצות זהובות-שחומות (אם אוהבים אותן צלוייות יותר, אופים עוד כמה דקות עד לקבלת הצבע הרצוי).
  • 3. במידה ומטגנים – במחבת רחבה מחממים שמן קנולה/תירס. כ- ½ ס"מ גובה יעשו את העבודה. לוקחים קציצונת קטנה, מניחים בשמן ובודקים אם השמן מספיק חם (אם כן, ישמע צליל מוכר של טיגון ובועות קטנות יופעיו סביב הקציצה). מטגנים כ- 2-3 דקות מכל צד. צבע הקציצה צריך להיות זהוב-שחום. מוציאים ומניחים על נייר סופג. (מומלץ להתחיל את הטיגון על אש גבוהה, וכעבור דקה להנמיך לאש בינונית, כדי שהקציצה תהיה מוכנה גם מבפנים).

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully