וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלעות טלה במרינדה של שזיפים

השזיפים הסגלגלים והמתוקים נמצאים במיטבם בשיא הקיץ. כדאי להשתמש בהם למרינדת בשר מתקתקה שתשדרג כל מנה, כפי שמדגים השף רועי תבור ממרינדו

מתכון מאת: רועי תבור, מערכת וואלה

צילום: דייב שחר בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 ק"ג צלעות טלה פרוסות
  • 250 גרם שזיפים מגולענים חתוכים גס
  • 1 כוס יין לבן חצי יבש
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
  • מיץ מחצי לימון
  • מעט גרידת לימון
  • מלח גס לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • 1/2 כפית הל טחון

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון, למעט השמן זית והיין, אותם מוסיפים בהדרגה.
  • 2. מעבירים את המרינדה לסיר ומבשלים כ-45 דקות עד להסמכה. מתקנים טעמים, שומרים מעט מהמרינדה לקישוט.
  • 3. מצננים, את המרינדה ומשרים בה את הצלעות ל-12 שעות (אפשר להסתפק בהשרייה של שעתיים במקרר).
  • 4. צולים את הצלעות על גריל פחמים או פלנצ'ה כ-45 שניות מכל צד.
  • 5. מגישים את הצלעות על צלחת מקושטת במרינדה, מס' עלי נענע ושני ופלחי שזיף חתוכים
  • מתכון לצלעות טלה במרינדת שזיפים

  • צלעות טלה בתפוזים ונענע

  • צלעות טלה וירקות מושחמים בתנור

  • קציצות בורגול ועוף

  • מרק גולאש מושלם

  • מרק בשר ויין אדום

  • קדרת זנב שור

  • צלי בשר פיקנטי

  • סלק ממולא בשר מפורק

  • ארוחה ב-10 דקות: סלט ירקות פריך עם שייטל צרוב

  • מנה של מסעדת שף: טומהוק ברביקיו ופירה מח עצם שמכינים בקלות

  • קבב חלבי

  • מוסקה בסגנון פאי רועים

  • פקיילה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully