צלעות טלה במרינדה של שזיפים
השזיפים הסגלגלים והמתוקים נמצאים במיטבם בשיא הקיץ. כדאי להשתמש בהם למרינדת בשר מתקתקה שתשדרג כל מנה, כפי שמדגים השף רועי תבור ממרינדו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 ק"ג צלעות טלה פרוסות
- 250 גרם שזיפים מגולענים חתוכים גס
- 1 כוס יין לבן חצי יבש
- 1/2 כוס סילאן
- 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
- מיץ מחצי לימון
- מעט גרידת לימון
- מלח גס לפי הטעם
- מעט פלפל שחור גרוס
- חופן עלי נענע קצוצים
- 1/2 כפית הל טחון
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון, למעט השמן זית והיין, אותם מוסיפים בהדרגה.
- 2. מעבירים את המרינדה לסיר ומבשלים כ-45 דקות עד להסמכה. מתקנים טעמים, שומרים מעט מהמרינדה לקישוט.
- 3. מצננים, את המרינדה ומשרים בה את הצלעות ל-12 שעות (אפשר להסתפק בהשרייה של שעתיים במקרר).
- 4. צולים את הצלעות על גריל פחמים או פלנצ'ה כ-45 שניות מכל צד.
- 5. מגישים את הצלעות על צלחת מקושטת במרינדה, מס' עלי נענע ושני ופלחי שזיף חתוכים