פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פסטה פטריות וערמונים

      השפים ניר כרמלי וינאי ארז במתכון לפסטה ערמונים וכמהין

      36 מדרגים / 3.22 כוכבים

      פסטה עם מחית כמהין, ערמונים ופטריות ( , אשרת דרזי כרמלי)
      פסטה עם מחית כמהין, ערמונים ופטריות ( , אשרת דרזי כרמלי)

      מצרכים

      • מצרכים:
      • כמות: 4-5 מנות
      • 500 גרם פסטה (מומלץ פסטה ארוכה כמו פפרדלה או לינגוויני)
      • 6 כפות שמן זית
      • 50 גרם חמאה
      • 2 סלסילות פטריות (מומלץ לשלב פורטובלו ושמפיניון, קצוצות גס)
      • 2 שיני שום, כתושות
      • 1 חבילה ערמונים בוואקום, חצויים
      • 10 עלי מרווה
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 1/2 כוס יין לבן
      • 1-2 כפית מחית כמהין (טעם דומיננטי, להוסיף בעדינות)
      • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
      • 2. בינתיים, יוצקים את השמן למחבת גדולה. מוסיפים את החמאה והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-5 דקות.
      • 3. מוסיפים את השום, המרווה, הערמונים החצויים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות עד שהיין מצטמצם.
      • 4. מוסיפים את מחית הכמהין ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את מי הבישול ששמרנו בצד (ניתן גם להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה) ומביאים לרתיחה.
      • 5. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים היטב עד שהפסטה נעטפת היטב ברוטב ומעבירים לצלחות הגשה. מעטרים בפרמזן המגוררת ומגישים.

      עוד מתכוני פסטה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -