מתכונים חמים

פסטה פטריות וערמונים

השפים ניר כרמלי וינאי ארז במתכון לפסטה ערמונים וכמהין

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פסטה עם מחית כמהין, ערמונים ופטריות

מחשבון המרות

מצרכים

  • מצרכים:
  • כמות: 4-5 מנות
  • 500 גרם פסטה (מומלץ פסטה ארוכה כמו פפרדלה או לינגוויני)
  • 6 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 2 סלסילות פטריות (מומלץ לשלב פורטובלו ושמפיניון, קצוצות גס)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 חבילה ערמונים בוואקום, חצויים
  • 10 עלי מרווה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1-2 כפית מחית כמהין (טעם דומיננטי, להוסיף בעדינות)
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
  • 2. בינתיים, יוצקים את השמן למחבת גדולה. מוסיפים את החמאה והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-5 דקות.
  • 3. מוסיפים את השום, המרווה, הערמונים החצויים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות עד שהיין מצטמצם.
  • 4. מוסיפים את מחית הכמהין ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את מי הבישול ששמרנו בצד (ניתן גם להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה) ומביאים לרתיחה.
  • 5. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים היטב עד שהפסטה נעטפת היטב ברוטב ומעבירים לצלחות הגשה. מעטרים בפרמזן המגוררת ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully