וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה פטריות וערמונים

השפים ניר כרמלי וינאי ארז במתכון לפסטה ערמונים וכמהין

מתכון מאת: מערכת וואלה

פסטה עם מחית כמהין, ערמונים ופטריות. אשרת דרזי כרמלי,
פסטה עם מחית כמהין, ערמונים ופטריות/אשרת דרזי כרמלי

מצרכים למתכון

  • מצרכים:
  • כמות: 4-5 מנות
  • 500 גרם פסטה (מומלץ פסטה ארוכה כמו פפרדלה או לינגוויני)
  • 6 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 2 סלסילות פטריות (מומלץ לשלב פורטובלו ושמפיניון, קצוצות גס)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 חבילה ערמונים בוואקום, חצויים
  • 10 עלי מרווה
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1-2 כפית מחית כמהין (טעם דומיננטי, להוסיף בעדינות)
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.
  • 2. בינתיים, יוצקים את השמן למחבת גדולה. מוסיפים את החמאה והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 3-5 דקות.
  • 3. מוסיפים את השום, המרווה, הערמונים החצויים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות עד שהיין מצטמצם.
  • 4. מוסיפים את מחית הכמהין ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את מי הבישול ששמרנו בצד (ניתן גם להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה) ומביאים לרתיחה.
  • 5. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים היטב עד שהפסטה נעטפת היטב ברוטב ומעבירים לצלחות הגשה. מעטרים בפרמזן המגוררת ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully