וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופריטו: פלחי תפוח אדמה

פלחי תפוחי אדמה עם בשר, שום ובצל שמתבשלים שעות

מתכון מאת: מערכת וואלה

סופריטו תפוחי אדמה ובשר בקר. אסף אמברם,
סופריטו תפוחי אדמה ובשר בקר/אסף אמברם

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 5 מנות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 ק"ג בשר כתף עגל טרי, חתוך לקוביות גדולות
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לשישיות
  • 2 בצלים בגודל בינוני, חתוכים לפרוסות דקות
  • 8 שיני שום, חצויות לאורכן
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מעסים את תפוחי האדמה בשמן זית, מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפיה ואופים בחום של 200 מעלות, 40 דקות או עד הזהבה (פעולה זו מחליפה טיגון עמוק).
  • 2. בשמן הזית שנותר צורבים את נתחי הבקר בסיר בינוני כ- 3-4 דקות מכל צד או עד השחמה ומוציאים.
  • 3. באותו הסיר בו נצרב הבשר מטגנים עכשיו את הבצל עד הזהבה תוך בחישה.
  • 4. מחזירים לסיר עם הבצל את הבשר ומוסיפים את תפוחי אדמה האפויים ושיני השום. מתבלים במלח פלפל ופפריקה.
  • 5. יוצקים 1/2 כוס מים (לא יותר) ומביאים לרתיחה.
  • 6. מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה שעתיים או עד שהבשר נימוח. אם הסיר והמכסה מתאימים לתנור, ניתן להכניס לתנור שחום של 150 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully