סופריטו: פלחי תפוח אדמה
פלחי תפוחי אדמה עם בשר, שום ובצל שמתבשלים שעות
סופריטו תפוחי אדמה ובשר בקר (צילום: אסף אמברם)
מחשבון המרות
- כמות: עבור 5 מנות
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 ק"ג בשר כתף עגל טרי, חתוך לקוביות גדולות
- 4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לשישיות
- 2 בצלים בגודל בינוני, חתוכים לפרוסות דקות
- 8 שיני שום, חצויות לאורכן
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1. מעסים את תפוחי האדמה בשמן זית, מסדרים על תבנית מרופדת נייר אפיה ואופים בחום של 200 מעלות, 40 דקות או עד הזהבה (פעולה זו מחליפה טיגון עמוק).
- 2. בשמן הזית שנותר צורבים את נתחי הבקר בסיר בינוני כ- 3-4 דקות מכל צד או עד השחמה ומוציאים.
- 3. באותו הסיר בו נצרב הבשר מטגנים עכשיו את הבצל עד הזהבה תוך בחישה.
- 4. מחזירים לסיר עם הבצל את הבשר ומוסיפים את תפוחי אדמה האפויים ושיני השום. מתבלים במלח פלפל ופפריקה.
- 5. יוצקים 1/2 כוס מים (לא יותר) ומביאים לרתיחה.
- 6. מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה שעתיים או עד שהבשר נימוח. אם הסיר והמכסה מתאימים לתנור, ניתן להכניס לתנור שחום של 150 מעלות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה