וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל עוף עם כרובית

הבסיס לתבשיל האלו-גובי הצמחוני שמקורו בצפון הודו הם פרחי כרובית ותפוחי אדמה עטופים בתבלינים ארומטיים. אנחנו הוספנו לו עוף שחום וקיבלנו ארוחה עשירה שכיף להגיש לצד אורז לבן.

מתכון מאת: מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 4 מנות
  • 4 כרעי עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה (או 8 שוקיים), ללא עור
  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית זרעי כמון שלמים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1 כרובית קטנה מחולקת לפרחים קטנים חלוטים במים רותחים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/4 כפית צ'ילי יבש טחון
  • מלח ופלפל
  • 1 כוס מרק עוף צח או מים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר רחב ונמוך שוליים 2 כפות שמן ומוסיפים את זרעי הכמון, הכורכום ואת חלקי העוף. מטגנים כ-10 דקות מכל הצדדים, עד שהם נצבעים יפה. מוציאים מהסיר.
  • 2. מוסיפים לסיר את 2 כפות השמן הנותרות ומטגנים את פרחי הכרובית וקוביות תפוחי האדמה יחד דקה -שתיים.
  • 3. מתבלים בכמון טחון, כוסברה, עוד רבע כפית כורכום, צ'ילי, מלח ופלפל ומערבבים כך שהירקות יצופו בתבלינים.
  • 4. מחזירים לסיר את נתחי העוף, יוצקים כוס מרק או מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות לפחות או עד שהעוף עשוי לחלוטין. מגישים עם אורז לבן.
  • לחם הודי במילוי באג'י

  • צ'נה דאל

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • עוף עם ארטישוק בתנור

  • עוף צלוי עם שומר

  • כנפיים עם פרחי כרובית

  • סלט עוף ונבטים ברוטב טחינה

  • חזה עוף וסטייק חציל במחבת

  • מקלובה הפתעות

  • סופריטו עם קובה לפסח

  • פרגיות עם בטטות וערמונים בתנור

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully