תבשיל עוף עם כרובית
הבסיס לתבשיל האלו-גובי הצמחוני שמקורו בצפון הודו הם פרחי כרובית ותפוחי אדמה עטופים בתבלינים ארומטיים. אנחנו הוספנו לו עוף שחום וקיבלנו ארוחה עשירה שכיף להגיש לצד אורז לבן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 4 מנות
- 4 כרעי עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה (או 8 שוקיים), ללא עור
- 4 כפות שמן
- 1 כפית זרעי כמון שלמים
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כרובית קטנה מחולקת לפרחים קטנים חלוטים במים רותחים
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1/4 כפית צ'ילי יבש טחון
- מלח ופלפל
- 1 כוס מרק עוף צח או מים
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר רחב ונמוך שוליים 2 כפות שמן ומוסיפים את זרעי הכמון, הכורכום ואת חלקי העוף. מטגנים כ-10 דקות מכל הצדדים, עד שהם נצבעים יפה. מוציאים מהסיר.
- 2. מוסיפים לסיר את 2 כפות השמן הנותרות ומטגנים את פרחי הכרובית וקוביות תפוחי האדמה יחד דקה -שתיים.
- 3. מתבלים בכמון טחון, כוסברה, עוד רבע כפית כורכום, צ'ילי, מלח ופלפל ומערבבים כך שהירקות יצופו בתבלינים.
- 4. מחזירים לסיר את נתחי העוף, יוצקים כוס מרק או מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות לפחות או עד שהעוף עשוי לחלוטין. מגישים עם אורז לבן.