צ'נה דאל

פירוש המילה 'צ'נה' בהודית הוא חומוס, והם נוהגים להשתמש בו לא מעט - לפעמים כקמח, ובפעמים אחרות, כתבשיל. הצ'נה דאל היא מנה מהירה מאוד להכנה, ומושלמת לאזורנו.

מתכון מאת: ערן ירוחם, מערכת וואלה!

מצרכים

  • 300 גר' חומוס יבש, מושרה למשך לילה, מבושלים עד רכות או שלוש פחיות חומוס
  • שמן לטיגון
  • בצל בינוני קצוץ
  • כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפיות גארם מסלה
  • 2 כפיות זרעי כמון טחונות
  • 2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • ½ כפית אבקת צ'ילי
  • קומץ כורכום
  • כפית זרעי חרדל צהוב
  • 400 גר' עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות
  • ¼ כוס חלב קוקוס
  • 2 כפות מלח גס - להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים בצל עד הזהבה. להוסיף שום, ג'ינג'ר.
  • 2. טוחנים את כל התבלינים היבשים יחד ומטגנים דקה נוספת.
  • 3. להוסיף את העגבניות, חלב הקוקוס, מלח וחומוס ולצמצם על להבה גבוהה 4-5 דקות תוך כדי ערבוב עד הסמכה.
  • מה אתם יודעים, גם הודים מתים על חומוס

  • חומוס בגאראם מסאלה

  • סלט חומוס ועשבים

  • סלט סלק, חומוס ופטרוזיליה

  • כרובית צלויה עם גרגרי חומוס

  • סינייה פטריות

  • תבשיל חומוס פיקנטי

  • חומוס קל ופשוט בהכנה ביתית

  • תבשיל גרגרי חומוס ומש

  • חומוס אבו-דוחול עם רוטב תטבילה

  • אבונדה– כופתאות הודיות

  • גרגרי חומוס צלויים בצ'יפוטלה

  • אורז בר ודלורית

  • מסבחת בשר טלה וגרגרי חומוס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully