וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חומוס בגאראם מסאלה

קר לכם? לצבי טריגר יש דרך מקורית ואוריינטלית להילחם בקור: בעזרת תבשיל ריחני במיוחד של חומוס, בזכות תבלין הגאראם מסאלה ההודי.

מתכון מאת: צבי טריגר, מערכת וואלה!

חומוס בגאראם מסאלה. צבי טריגר
חומוס בגאראם מסאלה

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 1 כף שמן צמחי רגיל (לא זית)
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית שבבי פלפל אדום חריף מיובשים (או פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי. אפשר לוותר או להוסיף, לפי מידת החריפות הרצויה)
  • ½1 כפית גאראם מסאלה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 עגבניות בינוניות
  • 1 קופסת שימורי גרגירי חומוס (350 גר' לאחר סינון)
  • ¼ כוס מים
  • מלח
  • לרוטב יוגורט:
  • 1 גביע יוגורט טבעי
  • 1 שן שום קטנה קצוצה
  • 1 כף גדושה עלי שמיר קצוצים
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים את כל החומרים, ושומרים במקרר.
  • 2. שמים בסיר את השמן ואת הפפריקה, שבבי הפלפל האדום והגאראם מסאלה, ומחממים על אש בינונית, עד שהתבלינים מתחילים להפיץ ריח.
  • 3. מוסיפים את הבצל ואת השום הקצוצים, ומאדים עד שהם מתרככים מעט, 4-5 דקות.
  • 4. בינתיים קולפים את העגבניות: בסכין חורצים צלב בבסיסן, מניחים אותן בקערה, ויוצקים עליהן מים רותחים. כעבור כ-2 דקות מוציאים אותן בזהירות מהמים, ומקלפים על ידי משיכת קצוות הקליפה מהצלב שבבסיסן.
  • 5. קוצצים את העגבניות לקוביות גדולות, ומוסיפים לסיר. מערבבים, ומבשלים 2-3 דקות עד שהן מתחילות להתפרק מעט.
  • 6. מוסיפים את גרגרי החומוס המסוננים ואת הסוכר. ממליחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש, ומבשלים 10 דקות.
  • 7. מגישים עם אורז לבן ועם 2 כפות מרוטב היוגורט מלמעלה, למיתון החריפות. יוצקים עוד מרוטב היוגורט לפי הצורך.
  • 8. אפשר להכין גאראם מסאלה בבית בקלות רבה. המצרכים: 2 כפיות תרמילי הל, מקל קינמון קטן, כפית זרעי כמון, כפית מסמרי ציפורן, כפית פלפל שחור לא טחון ומעט אגוז מוסקט. מפצחים את תרמילי ההל, ושולים מתוכם את הזרעים. מעבירים את זרעי ההל למטחנת תבלינים או קפה נקייה, יחד עם התבלינים האחרים, וטוחנים. מאחסנים בצנצנת אטומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully