- 1. מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים את כל החומרים, ושומרים במקרר.
-
- 2. שמים בסיר את השמן ואת הפפריקה, שבבי הפלפל האדום והגאראם מסאלה, ומחממים על אש בינונית, עד שהתבלינים מתחילים להפיץ ריח.
-
- 3. מוסיפים את הבצל ואת השום הקצוצים, ומאדים עד שהם מתרככים מעט, 4-5 דקות.
-
- 4. בינתיים קולפים את העגבניות: בסכין חורצים צלב בבסיסן, מניחים אותן בקערה, ויוצקים עליהן מים רותחים. כעבור כ-2 דקות מוציאים אותן בזהירות מהמים, ומקלפים על ידי משיכת קצוות הקליפה מהצלב שבבסיסן.
-
- 5. קוצצים את העגבניות לקוביות גדולות, ומוסיפים לסיר. מערבבים, ומבשלים 2-3 דקות עד שהן מתחילות להתפרק מעט.
-
- 6. מוסיפים את גרגרי החומוס המסוננים ואת הסוכר. ממליחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש, ומבשלים 10 דקות.
-
- 7. מגישים עם אורז לבן ועם 2 כפות מרוטב היוגורט מלמעלה, למיתון החריפות. יוצקים עוד מרוטב היוגורט לפי הצורך.
-
- 8. אפשר להכין גאראם מסאלה בבית בקלות רבה. המצרכים: 2 כפיות תרמילי הל, מקל קינמון קטן, כפית זרעי כמון, כפית מסמרי ציפורן, כפית פלפל שחור לא טחון ומעט אגוז מוסקט. מפצחים את תרמילי ההל, ושולים מתוכם את הזרעים. מעבירים את זרעי ההל למטחנת תבלינים או קפה נקייה, יחד עם התבלינים האחרים, וטוחנים. מאחסנים בצנצנת אטומה.