אלו טיקה
לביבות תפו"א ועדשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 70 גר' עדשים צהובות (שהושרו 45 דק', בושלו עד ריכוך, סוננו וצוננו)
- 1 ק"ג תפו"א (שבושלו ונמעכו)
- ½ כוס קמח חומוס
- 1 כף עלי מנטה קצוצים
- 2 כפיות גרם מסלה
- 1 כפית שטוחה זרעי כמון טחונים
- 1 כפית שטוחה זרעי כוסברה טחונה
- 2 פלפלוני צ'ילי קצוצים דק-דק
- 1 חלמון ביצה
- כף מיץ לימון
- 2 כפיות מלח
- 1 ביצה טרופה
- שמן או גהי (חמאה מזוקקת) לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מערבבים תפוחי אדמה, קמח, עדשים, חלמון, תבלינים, מיץ לימון, ומלח ולשים לתערובת אחידה.
- 2. צרים עיגולים ומשטחים ללביבות. מקמחים במעט קמח חומוס, טובלים בביצה הטרופה ומטגנים.