וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוסטביף שייטל עם דלעת ובטטה

נתח בשר איכותי ועסיסי בדרגת עשיה נכונה לצד ירקות כתומים צלויים בתנור עם טימין

מתכון מאת: מערכת וואלה

רוסטביף שייטל עם דלעת ובטטה. דרור עינב,
רוסטביף שייטל עם דלעת ובטטה/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • כמות: 4 מנות
  • נתח שייטל שלם וטרי במשקל 1.2 ק"ג
  • 4-6 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 בטטה גדולה, חתוכה לפלחים
  • 1 דלורית קטנה, מנוקה מהגרעינים וחתוכה לפלחים
  • 10 גבעולי טימין
  • 2-3 כפות רכז רימונים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מניחים את נתח השייטל בקערה, משמנים מכל הכיוונים בשמן זית (2-3 כפות) ומתבלים במלח (בעדינות, הנתח עובר המלחה במהלך ההכשרה).
  • 3. צורבים את הנתח במחבת פסים חמה או מחבת ברזל יצוק 3-4 דקות מכל צד (שימו לב שיש 3-4 צדדים לנתח) עד הזהבה.
  • 4.מתבלים את פלחי הבטטה והדלורית בשמן זית (2-3 כפות) מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים בעדינות. מסדרים בתבנית עם נייר אפיה את ענפי הטימין, מעליהם את הבטטה והדלורית ומעל מניחים את השייטל הצרוב.
  • 5. צולים כ-25 דקות או עד שהנתח מגיע לדרגת מדיום (אדמדם) במרכזו והירקות רכים. מוציאים מהתנור.
  • 6. יוצקים מעל הנתח רכז רימונים, נותנים לו לנוח לפחות 20 דקות ורק אז פורסים את הרוסטביף ומגישים יחד עם הירקות הכתומים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully