וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כופתאות גולאב ג'מון

רונית יצחק ממסעדת מא-פאו מלמדת כיצד להכין כופתאות גולאב ג'מון הודיות

מתכון מאת: רונית יצחק, מערכת וואלה

הכנה של גולאב ג'מון  במסעדת מא פאו. דרור עינב
הכנה של גולאב ג'מון במסעדת מא פאו

מצרכים למתכון

  • להכנת סירופ הסוכר:
  • 1 ליטר מים
  • 2 קילו סוכר
  • 15 יחידות הל שלם
  • קמצוץ זעפרן (כ5 חוטים)
  • ½ לימון סחוט
  • להכנת כופתאות:
  • שמן קנולה/תירס - לטיגון עמוק
  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 500 גרם אבקת חלב
  • 100 גרם חמאה / גהי (חמאה הודית, שניתן להשיג בחנויות תבלינים)
  • 1/2 כוס קמח רגיל
  • 1/2 כוס סולת
  • כף אבקת אפייה
  • כפית הל טחון

אופן ההכנה

  • 1. להכנת סירופ הסוכר: תחילה, נחמם המים יחד עם הסוכר בסיר על אש גבוהה, עד להמסת הסוכר.
  • 2. לאחר שהסוכר נמס, מוסיפים את תרמילי ההל, מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל עוד כ5 דקות.
  • 3. לאחר מכן, מוסיפים את הזעפרן, מיץ הלימון וממשיכים לבשל עוד כשעה ורבע על אש נמוכה ופונים להכנת סופגניות הגולאב.
  • 4. להכנת הגולאב: מנפים את אבקת החלב, הקמח, הסולת, אבקת האפייה וההל לקערה גדולה.
  • 5. מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה המומסת ומערבבים היטב עד להיווצרות בצק.
  • 6. מכסים את הקערה במגבת יבשה ומניחים ל-10 דקות. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. צרים עיגולים קטנים מהבצק, ומניחים במגש עד לטיגון.
  • 7. כשהשמן מגיע לטמפרטורת רתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומכניסים את כופתאות הגולאב בזהירות, ומידי פעם מניעים אותם בסיר בעזרת כף או מזלג, על מנת שלא יישרפו.
  • מטגנים אותם עד להזהבה משני הצדדים (יש להקפיד שלא יישרפו).
  • 8. מניחים את כופתאות הגולאב המוכנות על מנת שיקררו מעט, ומכניסים אותם לסיר עם הסירופ שהכנו קודם לכן לשעה על מנת שיספגו את הטעמים, ומגישים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully