פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כופתאות גולאב ג'מון

      רונית יצחק ממסעדת מא-פאו מלמדת כיצד להכין כופתאות גולאב ג'מון הודיות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      הכנה של גולאב ג'מון במסעדת מא פאו (דרור עינב)
      הכנה של גולאב ג'מון במסעדת מא פאו (דרור עינב)

      מצרכים

      • להכנת סירופ הסוכר:
      • 1 ליטר מים
      • 2 קילו סוכר
      • 15 יחידות הל שלם
      • קמצוץ זעפרן (כ5 חוטים)
      • ½ לימון סחוט
      • להכנת כופתאות:
      • שמן קנולה/תירס - לטיגון עמוק
      • 2 גביעים שמנת חמוצה
      • 500 גרם אבקת חלב
      • 100 גרם חמאה / גהי (חמאה הודית, שניתן להשיג בחנויות תבלינים)
      • 1/2 כוס קמח רגיל
      • 1/2 כוס סולת
      • כף אבקת אפייה
      • כפית הל טחון

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת סירופ הסוכר: תחילה, נחמם המים יחד עם הסוכר בסיר על אש גבוהה, עד להמסת הסוכר.
      • 2. לאחר שהסוכר נמס, מוסיפים את תרמילי ההל, מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל עוד כ5 דקות.
      • 3. לאחר מכן, מוסיפים את הזעפרן, מיץ הלימון וממשיכים לבשל עוד כשעה ורבע על אש נמוכה ופונים להכנת סופגניות הגולאב.
      • 4. להכנת הגולאב: מנפים את אבקת החלב, הקמח, הסולת, אבקת האפייה וההל לקערה גדולה.
      • 5. מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה המומסת ומערבבים היטב עד להיווצרות בצק.
      • 6. מכסים את הקערה במגבת יבשה ומניחים ל-10 דקות. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. צרים עיגולים קטנים מהבצק, ומניחים במגש עד לטיגון.
      • 7. כשהשמן מגיע לטמפרטורת רתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומכניסים את כופתאות הגולאב בזהירות, ומידי פעם מניעים אותם בסיר בעזרת כף או מזלג, על מנת שלא יישרפו.
      • מטגנים אותם עד להזהבה משני הצדדים (יש להקפיד שלא יישרפו).
      • 8. מניחים את כופתאות הגולאב המוכנות על מנת שיקררו מעט, ומכניסים אותם לסיר עם הסירופ שהכנו קודם לכן לשעה על מנת שיספגו את הטעמים, ומגישים

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -