גראטן דלעת עם ג'יבנה

השף עומר אבישר ממסעדת קלארו מכין גראטן ים תיכוני בשילוב גבינת ג'יבנה מלוחה וזעתר טרי

מתכון מאת: עומר אבישר, מערכת וואלה!
גראטן דלעת וג'יבנה. דרור עינב
גראטן דלעת וג'יבנה

מצרכים

  • כמות: עבור תבנית אינגליש קייק
  • 2 ק"ג דלעת (מכל סוג)
  • 300 גרם גבינת ג'יבנה מפוררת
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • עלי זעתר טריים
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. פורסים את הדלעת הקלופה בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות וברחוב שיתאים לתבנית אינגליש קייק.
  • 3. מכניסים את פרוסות הדלעת לקערה עם שמנת מתוקה מתובלת במלח ופלפל ודואגים שכל הפרוסות יצופו היטב בשמנת המתובלת.
  • 4. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, מסדרים שכבה של דלעת עטופה בשכבה דקה של שמנת מעל ג'יבנה, עלי זעתר ושוב דלעת. ממשיכים לסדר שכבות עד הסוף
  • כשכל הזמן מקפידים להדק את השכבות זו לזו.
  • 5. אופים בתנור כ-30 דקות או שמאפה הדלעת מזהיב ומשחים והדלעת רכה לחלוטין. מקררים לפחות שעה לפני שמחלצים מהתבנית כדי למנוע התפרקות המאפה. לפני ההגשה ניתן לחמם בתנור וניתן להגיש גם בטמפ' החדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully