מאפינס דלעת פקאן
מאפינס שמתאימים ליום רגיל ולחג הלואין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-18 מאפינס:
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 57 גרם שמן קנולה (כרבע כוס)
- 56 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 245 גרם מחית דלעת (ניתן לקנות בחנויות אפייה מובחרות את חומר הגלם המיובא מארה"ב, לחילופין אפשר לבשל דלעת במים וכשהיא רכה וקרה להעביר למעבד מזון ולעבד עד שנוצרת מחית אחידה)
- 2 ביצים
- 415 גרם קמח (3 כוסות פחות כפית)
- 2 גרם מלח (שליש כפית)
- 4 גרם סודה לשתיה (כפית גדושה)
- 2 גרם אבקת אפייה (כפית מחוקה)
- 9 גרם קינמון (כף)
- 2 גרם ג'ינג'ר טחון (חצי כפית)
- 1 גרם אגוז מוסקט (רבע כפית)
- 100 גרם פקאנים קלויים קצוצים
- לקישוט:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
- 2. בקערת מיקסר מערבבים את החמאה, הסוכר והשמן על מהירות גבוהה עד שהתערובת נעשית אוורירית.
- 3. מוסיפים את הדלעת והביצים ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- 4. מנפים את הקמח ושאר המרכיבים היבשים בקערה. מוסיפים אותם לתערובת הרטובה. מערבבים עד שהתערובת נעשית אחידה. מוסיפים פקאנים. אופים 20-22 דקות.
- 5. מניחים את המאפינס להתקרר בתבנית כ-15 דק.
- 6. מוציאים את המאפינס מהתבנית ומפזרים מעל מעט אבקת סוכר לקישוט.