- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים במעבד מזון את לבבות הארטישוק, זיתים, שום, כוסברה ו 2-3 כפות שמן זית, ומעבדים לתערובת גסה. מוסיפים מעט מלח (שימו לב, הזיתים מלוחים) ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- 2. מניחים את ערימת דפי הפילו על משטח עבודה. מברישים את הדף שבראש הערימה בשמן זית ומקפלים למלבן צר וארוך. מברישים שוב במעט שמן ומניחים לאורך המלבן במרכזו שורה עבה של מלית הארטישוק.
- 3. מגלגלים לגליל ומלפפים לשבלול. את הקצה תוחבים מתחת לשבלול, שלא ייפתח, ומניחים בתבנית. מברישים בשמן זית ומפזרים מעל שומשום או קצח. חוזרים על סדר הפעולות עם יתר הדפים והמילוי.
- 4. אופים את השבלולים בתנור 5-10 דקות, עד שהם זהובים ופריכים. מגישים מיד.