וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שבלולי פילו ארטישוק

אורי שביט במתכון לשבלולי פילו במילוי ארטישוק וזיתים

מתכון מאת: מערכת וואלה

שבלולי פילו במילוי ארטישוק וזיתים. טל סיוון ציפורין,
שבלולי פילו במילוי ארטישוק וזיתים/טל סיוון ציפורין

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-10 מאפים בינוניים
  • 10 דפי פילו, מופשרים
  • 400 גרם לבבות ארטישוק, מופשרים
  • חופן זיתי קלמטה, מגולענים
  • 2-3 שיני שום
  • 1/2 צרור קטן של כוסברה, קצוצה גס (ואפשר גם פטרוזיליה, שמיר, נענע או בזיליקום)
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • שמן זית
  • שומשום או קצח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מניחים במעבד מזון את לבבות הארטישוק, זיתים, שום, כוסברה ו 2-3 כפות שמן זית, ומעבדים לתערובת גסה. מוסיפים מעט מלח (שימו לב, הזיתים מלוחים) ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 2. מניחים את ערימת דפי הפילו על משטח עבודה. מברישים את הדף שבראש הערימה בשמן זית ומקפלים למלבן צר וארוך. מברישים שוב במעט שמן ומניחים לאורך המלבן במרכזו שורה עבה של מלית הארטישוק.
  • 3. מגלגלים לגליל ומלפפים לשבלול. את הקצה תוחבים מתחת לשבלול, שלא ייפתח, ומניחים בתבנית. מברישים בשמן זית ומפזרים מעל שומשום או קצח. חוזרים על סדר הפעולות עם יתר הדפים והמילוי.
  • 4. אופים את השבלולים בתנור 5-10 דקות, עד שהם זהובים ופריכים. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully