פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה פילו במילוי תרד וכרישה

      אבי ביטון מכין לכם מאפה שחום ונפלא במילוי תרד, גבינות וכרישה

      12 מדרגים / 3.16 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • לתבנית מלבנית בינונית (אפשר גם תבנית פאי עגולה)
      • 1 חבילת עלי פילו מופשרת לילה במקרר
      • שמן קנולה, להברשה (מומלץ בתרסיס)
      • למילוי:
      • 1/2 ק"ג תרד שטוף היטב וקצוץ
      • 2 כרישות פרוסות (החלק הלבן)
      • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
      • 100 גרם מוצרלה מגורדת
      • 100 גרם גבינת פרמזן
      • מלח
      • פלפל

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2.המילוי: מערבבים את עלי התרד הקצוצים עם הכרישה והגבינות.
      • 3. משמנים היטב את תבנית האפיה בתרסיס השמן או מברישים ומניחים 3 שכבות מעלי הפילו.
      • 4. מסדרים מעל הפילו את מילוי התרד הטרי והגבינות ומעליו מניחים עוד 3 שכבות פילו.
      • 5. מקפלים את השוליים פנימה ומברישים או מרססים היטב בשמן את פני המאפה.
      • 6. אופים כ-20 דקות, מוציאים והופכים על גבי תבנית אפיה רחבה יותר מרופדת נייר אפיה.
      • 7. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד השחמה של המאפה מכל צדדיו. מגישים לצד ירקות טריים ויוגורט.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -