מאפה פילו במילוי תרד וכרישה
אבי ביטון מכין לכם מאפה שחום ונפלא במילוי תרד, גבינות וכרישה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית מלבנית בינונית (אפשר גם תבנית פאי עגולה)
- 1 חבילת עלי פילו מופשרת לילה במקרר
- שמן קנולה, להברשה (מומלץ בתרסיס)
- למילוי:
- 1/2 ק"ג תרד שטוף היטב וקצוץ
- 2 כרישות פרוסות (החלק הלבן)
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- 100 גרם מוצרלה מגורדת
- 100 גרם גבינת פרמזן
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2.המילוי: מערבבים את עלי התרד הקצוצים עם הכרישה והגבינות.
- 3. משמנים היטב את תבנית האפיה בתרסיס השמן או מברישים ומניחים 3 שכבות מעלי הפילו.
- 4. מסדרים מעל הפילו את מילוי התרד הטרי והגבינות ומעליו מניחים עוד 3 שכבות פילו.
- 5. מקפלים את השוליים פנימה ומברישים או מרססים היטב בשמן את פני המאפה.
- 6. אופים כ-20 דקות, מוציאים והופכים על גבי תבנית אפיה רחבה יותר מרופדת נייר אפיה.
- 7. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד השחמה של המאפה מכל צדדיו. מגישים לצד ירקות טריים ויוגורט.