וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה פילו במילוי תרד וכרישה

אבי ביטון מכין לכם מאפה שחום ונפלא במילוי תרד, גבינות וכרישה

מתכון מאת: אבי ביטון

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • לתבנית מלבנית בינונית (אפשר גם תבנית פאי עגולה)
  • 1 חבילת עלי פילו מופשרת לילה במקרר
  • שמן קנולה, להברשה (מומלץ בתרסיס)
  • למילוי:
  • 1/2 ק"ג תרד שטוף היטב וקצוץ
  • 2 כרישות פרוסות (החלק הלבן)
  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם גבינת פרמזן
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2.המילוי: מערבבים את עלי התרד הקצוצים עם הכרישה והגבינות.
  • 3. משמנים היטב את תבנית האפיה בתרסיס השמן או מברישים ומניחים 3 שכבות מעלי הפילו.
  • 4. מסדרים מעל הפילו את מילוי התרד הטרי והגבינות ומעליו מניחים עוד 3 שכבות פילו.
  • 5. מקפלים את השוליים פנימה ומברישים או מרססים היטב בשמן את פני המאפה.
  • 6. אופים כ-20 דקות, מוציאים והופכים על גבי תבנית אפיה רחבה יותר מרופדת נייר אפיה.
  • 7. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות או עד השחמה של המאפה מכל צדדיו. מגישים לצד ירקות טריים ויוגורט.
  • באניצה – מאפה פילו עם דלעת וגבינות

  • שקיות פילו במילוי ראגו פטריות

  • מיני קישים עם סלמון מעושן

  • פלאפל עם חציל קלוי

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • אוזני המן במילוי תפוחי אדמה

  • לזניה חצילים ים תיכונית

  • סלט אטריות רענן

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • מאפה פילו במילוי בשר

  • בורקיטס במילוי חציל קלוי

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • לחמניות עם כרובית

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully