וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רולדת תרד ובטטה

מחפשים מתכון בריא, טעים וקל להכנה? מה דעתכם על רולדה עשירה בטעמים, עם תרד, בטטה ואגוזי קשיו ההופכים את מרקם לקרמי ומענג?

מתכון מאת: נועה פרומן, מערכת וואלה

סדנת נשים. אפיק גבאי
סדנת נשים

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • לרולדה:
  • 400 גרם תרד או מנגולד (אפשר לשלב)
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו שהושרו לפחות שעתיים במים
  • 2-3 כפות קמח כוסמין מלא
  • 1 כף שמן זית
  • 3 ביצים מופרדות
  • מלח
  • אגוז מוסקט טחון
  • לקרם הבטטה:
  • 2 בטטות קטנות
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1 כפית סויה
  • מעט ג'ינג'ר מרוסק
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים בסיר וחולטים את התרד, מסננים וסוחטים את הנוזלים.
  • 2. בבלנדר טוחנים את אגוזי הקשיו המסוננים ומוסיפים 3/4 כוס מים נקיים.
  • 3. מערבבים את חלמוני הביצה עם התרד, קרם הקשיו, השמן, המלח ואגוז המוסקט לתערובת אחידה.
  • 4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, טורפים את הקצף לתערובת התרד ומקפלים פנימה בעדינות, עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 5. מרפדים תבנית בניר אפיה ושופכים עליה את התערובת. מורחים שכבה בעובי של כ-2 סנטימטרים בצורה של מלבן ואופים בתנור ב- 180 מעלות למשך 15-20 דקות.
  • 6. בעודה חמה, הופכים את בסיס התערובת על מגבת ומגלגלים את המגבת ביחד עם בסיס התערובת לקבלת גליל ומשאירים בצד לקירור.
  • 7. בזמן שהרולדה מתקררת מכינים את קרם הבטטות: מקלפים ומבשלים את הבטטות עד שהן רכות.
  • 8. מועכים את הבטטות ומערבבים עם שאר החומרים לקרם.
  • 9. לאחר שבסיס התערובת התקרר לחלוטין, פותחים את הגליל, מורחים את תערובת הבטטה, מפזרים שכבה של רוקט ומגלגלים שוב את הרולדה לקבלת גליל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully