פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      רולדת תרד ובטטה

      מחפשים מתכון בריא, טעים וקל להכנה? מה דעתכם על רולדה עשירה בטעמים, עם תרד, בטטה ואגוזי קשיו ההופכים את מרקם לקרמי ומענג?

      6 מדרגים / 3.44 כוכבים

      סדנת נשים (אפיק גבאי)
      סדנת נשים (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-8 מנות:
      • לרולדה:
      • 400 גרם תרד או מנגולד (אפשר לשלב)
      • 1/2 כוס אגוזי קשיו שהושרו לפחות שעתיים במים
      • 2-3 כפות קמח כוסמין מלא
      • 1 כף שמן זית
      • 3 ביצים מופרדות
      • מלח
      • אגוז מוסקט טחון
      • לקרם הבטטה:
      • 2 בטטות קטנות
      • 1 כף שמן קוקוס
      • 1 כפית סויה
      • מעט ג'ינג'ר מרוסק
      • מלח

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים מים בסיר וחולטים את התרד, מסננים וסוחטים את הנוזלים.
      • 2. בבלנדר טוחנים את אגוזי הקשיו המסוננים ומוסיפים 3/4 כוס מים נקיים.
      • 3. מערבבים את חלמוני הביצה עם התרד, קרם הקשיו, השמן, המלח ואגוז המוסקט לתערובת אחידה.
      • 4. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, טורפים את הקצף לתערובת התרד ומקפלים פנימה בעדינות, עד לקבלת מרקם אחיד.
      • 5. מרפדים תבנית בניר אפיה ושופכים עליה את התערובת. מורחים שכבה בעובי של כ-2 סנטימטרים בצורה של מלבן ואופים בתנור ב- 180 מעלות למשך 15-20 דקות.
      • 6. בעודה חמה, הופכים את בסיס התערובת על מגבת ומגלגלים את המגבת ביחד עם בסיס התערובת לקבלת גליל ומשאירים בצד לקירור.
      • 7. בזמן שהרולדה מתקררת מכינים את קרם הבטטות: מקלפים ומבשלים את הבטטות עד שהן רכות.
      • 8. מועכים את הבטטות ומערבבים עם שאר החומרים לקרם.
      • 9. לאחר שבסיס התערובת התקרר לחלוטין, פותחים את הגליל, מורחים את תערובת הבטטה, מפזרים שכבה של רוקט ומגלגלים שוב את הרולדה לקבלת גליל.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -