וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילאס שמפניון ובשמל

תשכחו מהבורקסים של הבולגרים: אורן בקר מספק לכם מתכון לפילאס טורקי אמיתי, הממולא בפטריות שמפניון עדינות, המשכשכות ברוטב בשמל אוורירי.

מתכון מאת: אורן בקר, מערכת וואלה

פילאס במילוי שמפיניון ובשמאל. דנה מאירזון
פילאס במילוי שמפיניון ובשמאל

מצרכים למתכון

  • 4 כוסות קמח
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • כפית מלח
  • כוס מים
  • 50 גרם חמאה מומסת למריחה
  • למלית פטריות ובשמל:
  • 700 גרם פטריות שמפניון
  • 2 בצלים
  • 40 גרם חמאה
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 150 מ"ל חלב
  • 55 גרם קורנפלור
  • 2 גרם מלח
  • פלפל לבן, אגוז מוסקט, מעט טימין קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק יחדיו במיקסר ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש.
  • 2. מכסים את הבצק ומשאירים למנוחה של כשעה אחת לפחות.
  • 3. מכינים מילוי: מטגנים את הבצל (כשהוא פרוס לרצועות) עם חמאה, מוסיפים את הפטריות (חתוכות גם הן לרצועות) ומבשלים עד לכדי ריכוך.
  • 4. מוסיפים 1/3 מכמות החלב והשמנת ומבשלים עד לרתיחה חזקה. את 2/3 החלב שנותר מערבבים עם הקורנפלור ומוסיפים לסיר עד לעיבוי הרוטב. לבסוף, מוסיפים תבלינים עד לקבלת הטעם הרצוי.
  • 5. מרכיבים: מרדדים את הבצק לעלה דק. לאחר, פורסים ממנו רצועות לאורך הבצק ברוחב של כשלושה ס"מ.
  • 6. מניחים 3 רצועות אחת מעל השניה כשביניהם מורחים חמאה מומסת. מניחים בקצה התחתון של הרצועות ממלית הפטריות ומגללים בצורת משולש.
  • 7. מעל, מורחים ביצה טרופה ומקשטים את המאפה עם שומשום, קצח, פפריקה, צנוברים או כל מה שאנו אוהבים. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
  • 8. חשוב לאכול את המאפה כשהוא חם וקריספי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully