פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פילאס שמפניון ובשמל

      תשכחו מהבורקסים של הבולגרים: אורן בקר מספק לכם מתכון לפילאס טורקי אמיתי, הממולא בפטריות שמפניון עדינות, המשכשכות ברוטב בשמל אוורירי.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פילאס במילוי שמפיניון ובשמאל (דנה מאירזון)
      פילאס במילוי שמפיניון ובשמאל (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • 4 כוסות קמח
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 1/2 כוס שמן זית
      • כפית מלח
      • כוס מים
      • 50 גרם חמאה מומסת למריחה
      • למלית פטריות ובשמל:
      • 700 גרם פטריות שמפניון
      • 2 בצלים
      • 40 גרם חמאה
      • 100 מ"ל שמנת מתוקה
      • 150 מ"ל חלב
      • 55 גרם קורנפלור
      • 2 גרם מלח
      • פלפל לבן, אגוז מוסקט, מעט טימין קצוץ

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את כל חומרי הבצק יחדיו במיקסר ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש.
      • 2. מכסים את הבצק ומשאירים למנוחה של כשעה אחת לפחות.
      • 3. מכינים מילוי: מטגנים את הבצל (כשהוא פרוס לרצועות) עם חמאה, מוסיפים את הפטריות (חתוכות גם הן לרצועות) ומבשלים עד לכדי ריכוך.
      • 4. מוסיפים 1/3 מכמות החלב והשמנת ומבשלים עד לרתיחה חזקה. את 2/3 החלב שנותר מערבבים עם הקורנפלור ומוסיפים לסיר עד לעיבוי הרוטב. לבסוף, מוסיפים תבלינים עד לקבלת הטעם הרצוי.
      • 5. מרכיבים: מרדדים את הבצק לעלה דק. לאחר, פורסים ממנו רצועות לאורך הבצק ברוחב של כשלושה ס"מ.
      • 6. מניחים 3 רצועות אחת מעל השניה כשביניהם מורחים חמאה מומסת. מניחים בקצה התחתון של הרצועות ממלית הפטריות ומגללים בצורת משולש.
      • 7. מעל, מורחים ביצה טרופה ומקשטים את המאפה עם שומשום, קצח, פפריקה, צנוברים או כל מה שאנו אוהבים. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
      • 8. חשוב לאכול את המאפה כשהוא חם וקריספי.

      עוד מתכוני בורקס

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -