- 1. מערבבים את כל חומרי הבצק יחדיו במיקסר ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק אלסטי וגמיש.
-
- 2. מכסים את הבצק ומשאירים למנוחה של כשעה אחת לפחות.
-
- 3. מכינים מילוי: מטגנים את הבצל (כשהוא פרוס לרצועות) עם חמאה, מוסיפים את הפטריות (חתוכות גם הן לרצועות) ומבשלים עד לכדי ריכוך.
-
- 4. מוסיפים 1/3 מכמות החלב והשמנת ומבשלים עד לרתיחה חזקה. את 2/3 החלב שנותר מערבבים עם הקורנפלור ומוסיפים לסיר עד לעיבוי הרוטב. לבסוף, מוסיפים תבלינים עד לקבלת הטעם הרצוי.
-
- 5. מרכיבים: מרדדים את הבצק לעלה דק. לאחר, פורסים ממנו רצועות לאורך הבצק ברוחב של כשלושה ס"מ.
-
- 6. מניחים 3 רצועות אחת מעל השניה כשביניהם מורחים חמאה מומסת. מניחים בקצה התחתון של הרצועות ממלית הפטריות ומגללים בצורת משולש.
-
- 7. מעל, מורחים ביצה טרופה ומקשטים את המאפה עם שומשום, קצח, פפריקה, צנוברים או כל מה שאנו אוהבים. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
-
- 8. חשוב לאכול את המאפה כשהוא חם וקריספי.