- 1. בבית: שמים את תפוחי האדמה בסיר בגודל בינוני. מוסיפים מים עד גובה תפוחי האדמה, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה.
- 2. מבשלים מעל להבה בינונית 18 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפרקים. מסננים ונותנים להם להתקרר מעט.
- 3. מערבבים בקערה את כל המצרכים לרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.
- 4. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה. מוסיפים את כל שאר המצרכים לסלט מלבד הבצל הירוק. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. מתבלים בעוד מלח, פלפל או חומץ לפי הטעם. מעבירים למקרר ומשהים שעה (או לילה שלם) לפני שמגישים.
- 5. מניחים את הסלמון בכלי רחב ושטוח ומתבלים בשמן הזית, האורגנו המלח והפלפל ושומרים במקרר.
- 6. בחוץ: מושחים את הבצל הירוק בשמן זית וצולים על המנגל 2-3 דקות או עד חריכה יפה. קוצצים ומוסיפים לסלט תפוחי האדמה.
- 7. צולים את הסלמון המתובל 3-4 דקות מכל צד על הגריל ומגישים מעל הסלט או לצידו. מומלץ לא לנסות להפוך את הדג לפני הזמן כדי שלא יידבק לרשת הגריל ולוודא שהוא משומן היטב.