- כמות: לעוגת שוקולד בקוטר 22 ס"מ
- 120 גרם שוקולד מריר
- 70 גרם (3/4 כוס פחות כף) שמן קוקוס
- 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
- 30 גרם (3 כפות) קורנפלור
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 4 חלמונים
- 80 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 4 חלבונים
- 30 גרם (2 כפות) סוכר
- לציפוי וקישוט:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 20 גרם (כף גדושה) שמן קוקוס
- 100 גרם שקדים פרוסים/מקלות שקדים
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים רינג בקוטר 22 ס"מ עטוף בנייר אפייה.
- 2. בקערה גדולה על בן מארי (או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל) ממיסים יחד שוקולד ושמן קוקוס ומערבבים.
- 3. מוסיפים אבקת שקדים, ומערבבים היטב. מוסיפים את הקורנפלור, אבקת האפייה והסודה לשתייה ושוב מערבבים.
- 4. בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, 80 גרם סוכר, קורט מלח ותמצית וניל ומאחדים יחד עם תערובת השוקולד.
- 5. בקערה נוספת מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף רך ומוסיפים 30 גרם סוכר. וממשיכים להקציף על לקבלת גבעות קצף יציבות.
- 6. מקפלים את הקצף אל תערובת השוקולד בעזרת מרית (לקקן) בשלושה שלבים.
- 7. מעבירים בעדינות לתבנית המשומנת ואופים למשך 35-40 דקות, עד שסכין במרכז העוגה יוצאת לחה.
- 8. ממיסים יחד שוקולד ושמן קוקוס על בן מארי (או בפולסים של 30 שניות במיקרוגל) ומצפים את העוגה.
- 9. מקשטים עם שבבי שקדים.
עוד מתכוני קינוחים
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה