פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט עדשים וסלק

      לכבוד החג משתפות אותנו נשות המיזם הקולינרי נשים מבשלות במתכון לסלט עדשים וסלק עם אגוזי מלך

      10 מדרגים / 3.1 כוכבים

      סלט עדשים מונבטות של נשים מבשלות (דרור עינב)
      סלט עדשים מונבטות של נשים מבשלות (דרור עינב)

      מצרכים

      • 500 גרם עדשים שחורות מונבטות או מבושלות (במידה ואין זמן להנביט)
      • 2 סלקים מבושלים ומקולפים
      • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
      • 1/2 כוס חמוציות קצוצות
      • 2 כפיות סילאן
      • 1/4 כפית מלח
      • 2 כפות שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1.עדשים מונבטות: יומיים לפני ההגשה משרים את העדשים במים קרים ל-4-6 שעות. מעבירים למסננת ומשאירים בתוכה את העדשים הלחות ליום שלם. אחרי 24 שעות הן יתחילו לנבוט, במידה והעדשים נראות יבשות שוטפים אותן מעט במים. אחרי שנבטו ניתן לשמור אותן בקופסה במקרר.
      • 2. חותכים את הסלקים המבושלים לקוביות.
      • 3. מערבבים את העדשים עם קוביות הסלק, אגוזי המלך, החמוציות, הסילאן, המלח ושמן הזית. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -