סלט עדשים וסלק
לכבוד החג משתפות אותנו נשות המיזם הקולינרי נשים מבשלות במתכון לסלט עדשים וסלק עם אגוזי מלך
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גרם עדשים שחורות מונבטות או מבושלות (במידה ואין זמן להנביט)
- 2 סלקים מבושלים ומקולפים
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס חמוציות קצוצות
- 2 כפיות סילאן
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1.עדשים מונבטות: יומיים לפני ההגשה משרים את העדשים במים קרים ל-4-6 שעות. מעבירים למסננת ומשאירים בתוכה את העדשים הלחות ליום שלם. אחרי 24 שעות הן יתחילו לנבוט, במידה והעדשים נראות יבשות שוטפים אותן מעט במים. אחרי שנבטו ניתן לשמור אותן בקופסה במקרר.
- 2. חותכים את הסלקים המבושלים לקוביות.
- 3. מערבבים את העדשים עם קוביות הסלק, אגוזי המלך, החמוציות, הסילאן, המלח ושמן הזית. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.