מתכונים חמים

סלט עדשים עם טחינה לבנה

מתכון מאת: דנה מלמד ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

דנה מלמד מארחת את גולן גורפינקל

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • 1/2 כוס עדשים שחורים שטופות
  • 1/2 גזר מקולף וחתוך לקוביות בגודל העדשים
  • 1/2 בצל מקולף וחתוך לגודל העדשים
  • ראש סלרי קטן מקולף וחתוך כגודל העדשים
  • כף כרישה חתוכה כמו השאר
  • 1/2 כפית מחוקה של הל טחון
  • 2 ענפי טימין
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 4 כוסות ציר ירקות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • חופן עלי חמציץ
  • ראש שום שלם
  • להגשה:
  • 1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות
  • בצל סגול קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • טחינה לבנה סמיכה
  • מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר את השמן זית ומוסיפים פנימה את הירקות. מטגנים כ5-7 דקות בערך על אש בינונית. מוסיפים את העדשים ומערבבים.
  • 2. מוסיפים את היין לבן ומצמצמים עד שנשאר ממנו ממש מעט.
  • 3. מוסיפים את ציר הירקות, את הטימין, ההל, השום והעגבניה ומרתיחים.
  • 4. מסירים את הקצף ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים עד לריכוך העדשים 20-30 דקות.
  • 5. לאחר שהעדשים מוכנים, מכניסים פנימה את החמציץ ומערבבים. מוסיפים מלח לפי הטעם.
  • להגשה:
  • מחלקים לצלחות, זולפים מעל טחינה לבנה, שמן זית ורבע לימון סחוט, מוסיפים מעל בצל קצוץ, פטרוזיליה ועגבניות.
  • • חמציץ ניתן להשיג בשווקים. אם לא, אפשר להחליף בעלי תרד ולהוסיף כפית מיץ לימון.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully