פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט עדשים עם טחינה לבנה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דנה מלמד מארחת את גולן גורפינקל (ברני ארדוב)
      דנה מלמד מארחת את גולן גורפינקל (ברני ארדוב)

      מצרכים

      • ל-8 מנות:
      • 1/2 כוס עדשים שחורים שטופות
      • 1/2 גזר מקולף וחתוך לקוביות בגודל העדשים
      • 1/2 בצל מקולף וחתוך לגודל העדשים
      • ראש סלרי קטן מקולף וחתוך כגודל העדשים
      • כף כרישה חתוכה כמו השאר
      • 1/2 כפית מחוקה של הל טחון
      • 2 ענפי טימין
      • 1/2 כוס יין לבן יבש
      • 4 כוסות ציר ירקות
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • 4 כפות שמן זית
      • חופן עלי חמציץ
      • ראש שום שלם
      • להגשה:
      • 1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות
      • בצל סגול קצוץ דק
      • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
      • טחינה לבנה סמיכה
      • מיץ לימון סחוט טרי

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים בסיר את השמן זית ומוסיפים פנימה את הירקות. מטגנים כ5-7 דקות בערך על אש בינונית. מוסיפים את העדשים ומערבבים.
      • 2. מוסיפים את היין לבן ומצמצמים עד שנשאר ממנו ממש מעט.
      • 3. מוסיפים את ציר הירקות, את הטימין, ההל, השום והעגבניה ומרתיחים.
      • 4. מסירים את הקצף ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים עד לריכוך העדשים 20-30 דקות.
      • 5. לאחר שהעדשים מוכנים, מכניסים פנימה את החמציץ ומערבבים. מוסיפים מלח לפי הטעם.
      • להגשה:
      • מחלקים לצלחות, זולפים מעל טחינה לבנה, שמן זית ורבע לימון סחוט, מוסיפים מעל בצל קצוץ, פטרוזיליה ועגבניות.
      • • חמציץ ניתן להשיג בשווקים. אם לא, אפשר להחליף בעלי תרד ולהוסיף כפית מיץ לימון.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -