- 1. מחממים בסיר את השמן זית ומוסיפים פנימה את הירקות. מטגנים כ5-7 דקות בערך על אש בינונית. מוסיפים את העדשים ומערבבים.
-
- 2. מוסיפים את היין לבן ומצמצמים עד שנשאר ממנו ממש מעט.
-
- 3. מוסיפים את ציר הירקות, את הטימין, ההל, השום והעגבניה ומרתיחים.
-
- 4. מסירים את הקצף ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים עד לריכוך העדשים 20-30 דקות.
-
- 5. לאחר שהעדשים מוכנים, מכניסים פנימה את החמציץ ומערבבים. מוסיפים מלח לפי הטעם.
-
- להגשה:
- מחלקים לצלחות, זולפים מעל טחינה לבנה, שמן זית ורבע לימון סחוט, מוסיפים מעל בצל קצוץ, פטרוזיליה ועגבניות.
-
- חמציץ ניתן להשיג בשווקים. אם לא, אפשר להחליף בעלי תרד ולהוסיף כפית מיץ לימון.