סלט עדשים עם טחינה לבנה
דנה מלמד מארחת את גולן גורפינקל (צילום: ברני ארדוב)
מחשבון המרות
- ל-8 מנות:
- 1/2 כוס עדשים שחורים שטופות
- 1/2 גזר מקולף וחתוך לקוביות בגודל העדשים
- 1/2 בצל מקולף וחתוך לגודל העדשים
- ראש סלרי קטן מקולף וחתוך כגודל העדשים
- כף כרישה חתוכה כמו השאר
- 1/2 כפית מחוקה של הל טחון
- 2 ענפי טימין
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 4 כוסות ציר ירקות
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 4 כפות שמן זית
- חופן עלי חמציץ
- ראש שום שלם
- להגשה:
- 1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות
- בצל סגול קצוץ דק
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- טחינה לבנה סמיכה
- מיץ לימון סחוט טרי
- 1. מחממים בסיר את השמן זית ומוסיפים פנימה את הירקות. מטגנים כ5-7 דקות בערך על אש בינונית. מוסיפים את העדשים ומערבבים.
- 2. מוסיפים את היין לבן ומצמצמים עד שנשאר ממנו ממש מעט.
- 3. מוסיפים את ציר הירקות, את הטימין, ההל, השום והעגבניה ומרתיחים.
- 4. מסירים את הקצף ומנמיכים את הלהבה לחום נמוך. מבשלים עד לריכוך העדשים 20-30 דקות.
- 5. לאחר שהעדשים מוכנים, מכניסים פנימה את החמציץ ומערבבים. מוסיפים מלח לפי הטעם.
- להגשה:
- מחלקים לצלחות, זולפים מעל טחינה לבנה, שמן זית ורבע לימון סחוט, מוסיפים מעל בצל קצוץ, פטרוזיליה ועגבניות.
- חמציץ ניתן להשיג בשווקים. אם לא, אפשר להחליף בעלי תרד ולהוסיף כפית מיץ לימון.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה