וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת רד ולווט

רות אוליבר אופה שכבות אדומות ומפתות של עוגת רד ולווט וממלאה ביניהן קרם לבן במיוחד

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

עוגת גבינה רד ולווט. נמרוד סונדרס,
עוגת גבינה רד ולווט/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • כמות: 4 תבניות או רינגים בקוטר 20 ס"מ או 3 בקוטר 22 ס"מ (ניתן את 4 השכבות לאפות ב-2 תבניות ולחצות אותן לרוחב)
  • לעוגה:
  • 385 גרם (3/4 2 כוסות) קמח לבן רב תכליתי
  • 1 כף שטוחה קקאו
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 250 גרם (1/2 1 כוסות) סוכר
  • 125 גרם חמאה רכה מאוד
  • 50 גרם (1/3 כוס +1 כף) שמן קנולה
  • 3 ביצים גודל L
  • 2 חלמונים
  • 1 כף תמצית בטעם וניל
  • 1 כף חומץ
  • 30 גרם צבע מאכל אדום (או לפי הצורך) - למי שנמנע מצבע מאכל אפשר לשים 1/4 כוס קקאו במקום
  • 320 גרם (1/3 1 כוסות) חלב
  • לקרם:
  • 1 חבילה של פודינג בטעם וניל לבן במיוחד
  • 450 גרם גבינת שמנת
  • 2 חבילות שמנת מתוקה
  • לקישוט (רשות):
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ או מגולף

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבניות.
  • 2. מערבבים בקערה קמח, קקאו, סודה ומלח ושמים בצד.
  • 3. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית: חמאה רכה, שמן וסוכר. מוסיפים תוך כדי את הביצים אחת אחת עד שמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים וניל חומץ וצבע מאכל.
  • 4. מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין בשתיים שלוש פעמים את הקמח והחלב (מתחילים בקמח ומסיימים בקמח) עד לקבלת תערובת אחידה. לדאוג שהתערובת נראית נוזלית.
  • 5. יוצקים את המסה לתבניות באופן שווה ואופים כ-15 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מקררים.
  • 6. מכינים את העוגות למילויי וציפוי: במידה ואפינו 2 עוגות, חוצים את העוגות ל-2 כך שתתקבלנה 4 שכבות.
  • 7. מכינים את הקרם ומצפים: מקציפים יחד גבינת שמנת, שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג לקבלת קרם יציב אך לא נוקשה.
  • 8. מניחים שכבה ראשונה מצפים את פניה בקרם מניחים שכבה נוספת ומצפים בקרם, באותה שיטה ממשיכים עד שכל השכבות מצופות, מצפים את העוגה סביב בקרם.
  • 9. מקשטים בשבבי שוקולד לבן, מקררים כ-2-3 שעות לפחות ופורסים כשהעוגה קרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully