פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סמוסה בוכרית

      כיסוני בצק זהובים במילוי בשר של הבשלן בן ה-17 צחי ארנבייב שמנתו נכנסה לתפריט של מסעדות מחניודה ויודלה בירושלים, וכל זה עוד לפני שסיים את התיכון

      2 מדרגים / 3.52 כוכבים

      סמוסה בוכרית (יח
      סמוסה בוכרית (יח"צ , לידור יוסף)

      מצרכים

      • כמות: עבור 25 כיסונים
      • לבצק:
      • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
      • 1 כפית שמרים יבשים
      • 1 כף סוכר
      • 1 כף מלח
      • 1 ביצה
      • 1 כוס שמן
      • 1 כוס מים
      • למלית:
      • 300 גרם נתח אנטריקוט (או שייטל) קצוץ דק דק
      • 2 בצלים לבנים קצוצים דק דק
      • 20 גרם שומן כבש קצוץ דק דק
      • מלח
      • פלפל
      • לסלסה:
      • צרור פטרוזיליה קצוצה
      • צרור כוסברה קצוצה
      • 1/2 גמבה אדומה קצוצה
      • 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
      • 1 כף חרדל דיז'ון
      • 1 כף סילאן
      • מיץ מלימון סחוט
      • מלח
      • פלפל

      אופן ההכנה

      • 1.הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את המלח, הביצה, השמן והמים ולשים עד לקבלת בצק רך.
      • 2. מכסים את הבצק בניילון ניצמד ומניחים בצד למנוחה של שעה. לאחר כשעה לשים שוב את הבצק ושמים למנוחה לשעה נוספת.
      • 3.הכנת המילוי: בווק או במחבת כבדה עם מעט שמן מטגנים את הבצל בנפרד ואת האנטריקוט.
      • 4. מערבבים יחד את הבצל עם האטריקוט, מוסיפים את שומן הכבש הקצוץ, מתבלים במלח ופלפל ומניחים במסננת כדי שיגיר נוזלים.
      • 5.מילוי הסמוסה: מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר של כוס זכוכית, מניחים כף מהמלית וסוגרים לחצי. צובטים את הקצוות היטב.
      • 6. מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את כיסוני הסמוסה הממולאים עד להשחמה ומעבירים למסננת או נייר סופג.
      • 7.הסלסה: מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלסה, מתבלים במלח ופלפל. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם הסמוסות החמות.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -