וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סמוסה בוכרית

כיסוני בצק זהובים במילוי בשר של הבשלן בן ה-17 צחי ארנבייב שמנתו נכנסה לתפריט של מסעדות מחניודה ויודלה בירושלים, וכל זה עוד לפני שסיים את התיכון

מתכון מאת: מערכת וואלה

סמוסה בוכרית. לידור יוסף,
סמוסה בוכרית/לידור יוסף

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 25 כיסונים
  • לבצק:
  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • למלית:
  • 300 גרם נתח אנטריקוט (או שייטל) קצוץ דק דק
  • 2 בצלים לבנים קצוצים דק דק
  • 20 גרם שומן כבש קצוץ דק דק
  • מלח
  • פלפל
  • לסלסה:
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 גמבה אדומה קצוצה
  • 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף סילאן
  • מיץ מלימון סחוט
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1.הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את המלח, הביצה, השמן והמים ולשים עד לקבלת בצק רך.
  • 2. מכסים את הבצק בניילון ניצמד ומניחים בצד למנוחה של שעה. לאחר כשעה לשים שוב את הבצק ושמים למנוחה לשעה נוספת.
  • 3.הכנת המילוי: בווק או במחבת כבדה עם מעט שמן מטגנים את הבצל בנפרד ואת האנטריקוט.
  • 4. מערבבים יחד את הבצל עם האטריקוט, מוסיפים את שומן הכבש הקצוץ, מתבלים במלח ופלפל ומניחים במסננת כדי שיגיר נוזלים.
  • 5.מילוי הסמוסה: מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר של כוס זכוכית, מניחים כף מהמלית וסוגרים לחצי. צובטים את הקצוות היטב.
  • 6. מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את כיסוני הסמוסה הממולאים עד להשחמה ומעבירים למסננת או נייר סופג.
  • 7.הסלסה: מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלסה, מתבלים במלח ופלפל. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם הסמוסות החמות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully