סמוסה בוכרית
כיסוני בצק זהובים במילוי בשר של הבשלן בן ה-17 צחי ארנבייב שמנתו נכנסה לתפריט של מסעדות מחניודה ויודלה בירושלים, וכל זה עוד לפני שסיים את התיכון
סמוסה בוכרית (צילום: יח"צ, לידור יוסף)
מחשבון המרות
- כמות: עבור 25 כיסונים
- לבצק:
- 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 כף מלח
- 1 ביצה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים
- למלית:
- 300 גרם נתח אנטריקוט (או שייטל) קצוץ דק דק
- 2 בצלים לבנים קצוצים דק דק
- 20 גרם שומן כבש קצוץ דק דק
- מלח
- פלפל
- לסלסה:
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- 1/2 גמבה אדומה קצוצה
- 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כף סילאן
- מיץ מלימון סחוט
- מלח
- פלפל
- 1.הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את המלח, הביצה, השמן והמים ולשים עד לקבלת בצק רך.
- 2. מכסים את הבצק בניילון ניצמד ומניחים בצד למנוחה של שעה. לאחר כשעה לשים שוב את הבצק ושמים למנוחה לשעה נוספת.
- 3.הכנת המילוי: בווק או במחבת כבדה עם מעט שמן מטגנים את הבצל בנפרד ואת האנטריקוט.
- 4. מערבבים יחד את הבצל עם האטריקוט, מוסיפים את שומן הכבש הקצוץ, מתבלים במלח ופלפל ומניחים במסננת כדי שיגיר נוזלים.
- 5.מילוי הסמוסה: מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר של כוס זכוכית, מניחים כף מהמלית וסוגרים לחצי. צובטים את הקצוות היטב.
- 6. מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את כיסוני הסמוסה הממולאים עד להשחמה ומעבירים למסננת או נייר סופג.
- 7.הסלסה: מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלסה, מתבלים במלח ופלפל. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם הסמוסות החמות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה