וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טרלוצ'י- כיסוני בצק מתוקים

קינוח ממכר בטעמיו האופייני לחבל אברוצו שבאיטליה

מתכון מאת: מערכת וואלה

טרלוצ'י. צילום:FABRIZZIO LUCCI
ITALIA SWEET ITALIA,
טרלוצ'י/צילום:FABRIZZIO LUCCI ITALIA SWEET ITALIA

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • לבצק:
  • 1 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 300-350 גרם קמח
  • למילוי מוסטרדה (אם מתעצלים אפשר להמיר את כל המילוי בריבה ותו לא)
  • 1/2 כוס ריבת ענבים
  • כף קקאו איכותי
  • כפית קפה נמס/ אבקת אספרסו
  • 2 כפות שקדים קצוצים דק
  • כף שוקולד מריר קצוץ
  • להגשה
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה גדולה יין ושמן זית. מוסיפים בהדרגה את הקמח תוך ערבוב מתמיד בעזרת הידיים, בתנועות מעגליות. ממשיכים לערבב ולהוסיף קמח ולשים עד שהבצק מתאחד לכדי תערובת רכה ודביקה עם בצק גמיש מספיק לעבוד אתו.
  • 2. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח. מתחילים ללוש את הבצק עם הידיים. אם הוא דביק מדי מוסיפים עוד קורט קמח, בכל פעם, עד שאפשר לעבוד אתו. מעבדים את הבצק 3-5 דקות עד למרקם חלק ללא גבשושיות.
  • 3. בקערה מערבבים את כל חומרי המוסטרדה.
  • 4. חותכים חתיכה קטנה מהבצק בגודל כדור פינג פונג. מגלגלים לצורה אובלית מוארכת של רוחב של 2 סנטימטר וארבעה סנטימטר אורך. חשוב שבבצק לא יהיו חורים.
  • 5. מניחים כפית במרכז הבצק ומקפלים את החלק העליון לחלק התחתון. מצמידים ומהדקים היטב כדי שהמלית לא תברח. לאחר מכן עוברים על שולי הבצק עם גלגלת פסטה/קורצן רביולי.
  • 6. מצמידים את שתי קצוות הבצק לצורת חצי סהר.
  • 7. אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully