- 1. מערבבים את כל החומרים חוץ מהמים ולשים ביד או במערבל עם וו-לישה. תוך כדי לישה יוצקים בהדרגה מעט מאוד מים. לשים עד שהבצק אחיד, חלק, לא דביק ונוח לרידוד (ייתכן שיהיה צורך בקצת פחות או קצת יותר מים).
-
- 2. צרים מהבצק כדור, עוטפים אותו בפלסטיק נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפחות.
-
- 3. מרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי כ-4 מ"מ. קורצים בכוס עיגולים (בקוטר 7 8 ס"מ). מניחים כפית מהמלית על כל עיגול-בצק, מקפלים לשניים ומצמידים היטב את השוליים (מהדקים באצבעות). מביאים את שתי הפינות של חצי הסהר זו אל זו ומהדקים היטב. אם רוצים כיסונים משולשים, המזכירים אוזני המן, חותכים את הבצק לריבועים ומקפלים כל ריבוע לשניים, באלכסון.
-
- 4. מרתיחים בסיר רחב מים עם מעט מלח וכף שמן. מכניסים את הכיסונים למים הרותחים ומבשלים 7 8 דקות. מוציאים לתוך מסננת. מגישים מיד, עם אחת התוספות המוצעות להלן.
-
- 5. אם לא מגישים את הכיסונים מיד, יוצקים עליהם מים קרים כדי שיצטננו מהר ומסננים היטב. מטפטפים עליהם מעט שמן שומרים במקרר, בכלי מכוסה. מחממים לפני ההגשה.
-
- מלית פרג וצימוקים
- מערבבים בקערה ¼ 1 כוסות פרג טחון עם ½ כוס אבקת סוכר, 2/3 כוס צימוקים (שרויים ומסוננים), 2/3 כוס אגוזים קצוצים דק, 1 ביצה טרופה קל, ½ כפית קליפת תפוז מגוררת דק.
-
- מלית אוכמניות
- מפשירים 300 גרם אוכמניות קפואות. זורים עליהן 2 כפות קמח או עמילן-תירס (קורנפלור) ומערבבים היטב. אף כי האוכמניות חמוצות למדי, לא מומלץ להמתיק אותן בסוכר בשלב זה, כי המלית תהיה דלילה מדי אחרי הבישול. מוטב לבשל אותן כך ואחרי הבישול לפזר עליהן סוכר, או אבקת סוכר.
-
- מלית שזיפים מיובשים
- שורים במים למשך לילה 20 - 25 שזיפים מיובשים, עם 2 כפות סוכר ו-2 כפות מיץ-לימון. למחרת, מגלענים ומסננים היטב (לוחצים את השזיפים אל המסננת, כדי להרחיק נוזלים רבים ככל האפשר). מניחים שזיף על כל עיגול בצק (אם השזיפים גדולים, מספיק חצי שזיף לכל כיסון).
-
- מלית פובידל
- הפובידל היא ריבה משזיפים שחורים. היא יכולה לשמש מלית בלי שום תוספת, או עם מעט אגוזים קצוצים, בתנאי שהיא סמיכה מאוד, כמעט מוצקה.