- 1.בקערה גדולה שמים את הקמח והמלח, מערבבים ויוצרים גומה.
-
- 2. מוזגים לגומה את המים והשמן ומכינים בצק עם הידיים.
-
- 3. אם הבצק דביק מידי, מוסיפים עוד מעט קמח.
-
- 4. מכסים במגבת וממתינים כ 20 דקות.
-
- 5. מערבבים בקערה קטנה את חומרי המלית.
-
- 6. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול.
-
- 7. מפזרים על השיש קמח בנדיבות ומרדדים את הבצק לעלה דק (לא יותר מ 2 מ"מ).
-
-
- 8. בעזרת כוס קורצים עיגולים, מניחים חצי כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי ומהדקים היטב השוליים ( רצוי לקמח את קצות האצבעות).
-
- 9. מכניסים את הכיסונים למים הרותחים (כ 10 עד 20 כיסונים בכל פעם תלוי בגודל הסיר) .
-
- 10. מבשלים עד שהכיסונים צפים, מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים בצלחת ומברישים במעט חמאה.
-
- 11. אפשר לטגן את הכיסונים במעט חמאה ואז הם יוצאים פריכים וזהובים אבל מי שחוסך בקלוריות וכולסטרול בהחלט יכול לוותר על שלב הטיגון.
-
- 12. זורים אבקת סוכר ומגישים עם קרם פרש (או שמנת חמוצה), דודבנים חמצמצים או ריבה.
-
- * אפשר להכין את הכיסונים עד שלב מספר 8 ואז להקפיא.
-
- * אפשר למלא במלית מלוחה כמו: גבינה מלוחה או תערובת גבינות בשילוב עשבי תיבול או אגוזים טחונים, בשר טחון או תערובת של בשרים כמו עוף וכבד, מחית תפוחי אדמה, בטטה, או כל שילוב אחר.
-
- * אפשר להוסיף רוטב ולהפוך את המנה ליותר איטלקית.