וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ורניקס

דנה מלמד משחזרת בהצלחה את מתכון הוורניקס של סבתא לאה, ומגלה גם לכם איך מכינים כיסוני גבינה מתקתקים שאפשר למלא גם בבשר, תפוחי אדמה וכל מה שאוהבים

מתכון מאת: מערכת וואלה

בבה יאגה. עידו שחם
בבה יאגה

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • ½ ק"ג קמח
  • ½ 1 כוסות מים חמים (לא רותחים)
  • קורט מלח
  • כף שמן
  • למלית:
  • 100 גרם גבינה לבנה %5 או %9)
  • 100 גרם גבינה "טוב טעם" או ריקוטה
  • 2 כפות סוכר
  • קורט קינמון (לא חובה)
  • מעט חמאה רכה להברשת הכיסונים

אופן ההכנה

  • 1.בקערה גדולה שמים את הקמח והמלח, מערבבים ויוצרים גומה.
  • 2. מוזגים לגומה את המים והשמן ומכינים בצק עם הידיים.
  • 3. אם הבצק דביק מידי, מוסיפים עוד מעט קמח.
  • 4. מכסים במגבת וממתינים כ – 20 דקות.
  • 5. מערבבים בקערה קטנה את חומרי המלית.
  • 6. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול.
  • 7. מפזרים על השיש קמח בנדיבות ומרדדים את הבצק לעלה דק (לא יותר מ 2 מ"מ).
  • 8. בעזרת כוס קורצים עיגולים, מניחים חצי כפית מהמלית במרכז כל עיגול, מקפלים לחצי ומהדקים היטב השוליים ( רצוי לקמח את קצות האצבעות).
  • 9. מכניסים את הכיסונים למים הרותחים (כ – 10 עד 20 כיסונים בכל פעם – תלוי בגודל הסיר) .
  • 10. מבשלים עד שהכיסונים צפים, מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים בצלחת ומברישים במעט חמאה.
  • 11. אפשר לטגן את הכיסונים במעט חמאה ואז הם יוצאים פריכים וזהובים אבל מי שחוסך בקלוריות וכולסטרול בהחלט יכול לוותר על שלב הטיגון.
  • 12. זורים אבקת סוכר ומגישים עם קרם פרש (או שמנת חמוצה), דודבנים חמצמצים או ריבה.
  • * אפשר להכין את הכיסונים עד שלב מספר 8 ואז להקפיא.
  • * אפשר למלא במלית מלוחה כמו: גבינה מלוחה או תערובת גבינות בשילוב עשבי תיבול או אגוזים טחונים, בשר טחון או תערובת של בשרים כמו עוף וכבד, מחית תפוחי אדמה, בטטה, או כל שילוב אחר.
  • * אפשר להוסיף רוטב ולהפוך את המנה ליותר איטלקית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully