כיסונים ברגע על המחבת
ביקור אצל דליה אלחדף ממאסטר שף עשה לאבי ביטוןן חשק לאמפנדס. בהשראתם הוא מכין כיסונים ברגע על מחבת, העשויים מבצק הכי פשוט שיש במילוי גבינת פטה וזיתים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 2.5 כוסות קמח תופח
- 1 גביע שמנת חמוצה (27 אחוז)
- 1 ביצה
- מלח
- למילוי:
- 200 גרם גבינת פטה
- 1 כף עגבניות מיובשות קצוצות
- 1 כף זיתים שחורים קצוצים דק
- שמן זית,, לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי הבצק ולשים למרקם חלק ואחיד.
- עוטפים ושמים במקרר לחצי שעה.
- 2. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים בעזרת מערוך לעלה בעובי חצי ס"מ.
- 3. שמים בכל עלה מעט גבינה, זיתים ועגבניות מיובשות, סוגרים לחצי ומהדקים היטב.
- 4. במחבת חמה יוצקים מעט שמן זית וקולים את המאפה כ-2 דקות מכל צד.