עוגת בננות מקמח מלא
רונית אבידן-שיינפלד מלמדת כיצד להכין עוגת בננות עם קמח מלא ולשבץ בפנים גם שבבי שוקולד שיתנו קונטרה מתוקה
מצרכים
- כמות: לתבנית אינגליש קייק או תבנית פיירקס לא גדולה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות סילאן
- 3 כפות גדושות שמן קוקוס
- 3 כפות שמנת חמוצה או יוגורט (רצוי יווני עם 7 אחוזי שומן)
- 2-3 בננות (ניתן גם להשתמש בבננות שהוקפאו והפשירו על השיש במטבח)
- 1/4 1 כוסות קמח תופח מלא
- 50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו קצוץ לקוביות קטנות 3/4 כוס קוקוס
- לקישוט:
- פרוסת בננה שלמה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. בקערה טורפים את הביצים עם הסוכר בעזרת מטרפה.
- 3. מועכים את הבננות בעזרת מזלג ומוסיפים לקערת הביצים והסוכר יחד עם הסילאן, שמן הקוקוס השמנת או היוגורט ממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה פחות או יותר.
- 4. מוסיפים את הקמח, השוקולד והקוקוס ומערבבים לבלילה כמה שפחות ורק עד שכל המרכיבים נטמעים.
- 5. משמנים תבנית בשמן קוקוס או מרפדים בנייר אפייה ויוצקים את הבלילה.
- 6. פורסים בננה שלמה לאורכה, מניחים מעל הבלילה ומכניסים לתנור ל-35-40 דקות או עד שקיסם שמוכנס במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- *יש לשים לב שעוגה באינגליש קייק יוצאת גבוהה וצריכה מעט יותר זמן לעומת עוגה נמוכה בתבנית פיירקס.
- **את שאריות הבננה שחתכנו לקישוט, אם לא הכנסנו לעוגה, אפשר להקפיא ולהשתמש בעוגה הבאה.