וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת בננות מקמח מלא

רונית אבידן-שיינפלד מלמדת כיצד להכין עוגת בננות עם קמח מלא ולשבץ בפנים גם שבבי שוקולד שיתנו קונטרה מתוקה

מתכון מאת: רונית אבידן-שיינפלד, מערכת וואלה!

עוגת בננות וקוקוס מקמח מלא וצ'אנקים של שוקולד. נמרוד סונדרס
עוגת בננות וקוקוס מקמח מלא וצ'אנקים של שוקולד

מצרכים למתכון

  • כמות: לתבנית אינגליש קייק או תבנית פיירקס לא גדולה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות סילאן
  • 3 כפות גדושות שמן קוקוס
  • 3 כפות שמנת חמוצה או יוגורט (רצוי יווני עם 7 אחוזי שומן)
  • 2-3 בננות (ניתן גם להשתמש בבננות שהוקפאו והפשירו על השיש במטבח)
  • 1/4 1 כוסות קמח תופח מלא
  • 50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו קצוץ לקוביות קטנות 3/4 כוס קוקוס
  • לקישוט:
  • פרוסת בננה שלמה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. בקערה טורפים את הביצים עם הסוכר בעזרת מטרפה.
  • 3. מועכים את הבננות בעזרת מזלג ומוסיפים לקערת הביצים והסוכר יחד עם הסילאן, שמן הקוקוס השמנת או היוגורט ממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה פחות או יותר.
  • 4. מוסיפים את הקמח, השוקולד והקוקוס ומערבבים לבלילה כמה שפחות ורק עד שכל המרכיבים נטמעים.
  • 5. משמנים תבנית בשמן קוקוס או מרפדים בנייר אפייה ויוצקים את הבלילה.
  • 6. פורסים בננה שלמה לאורכה, מניחים מעל הבלילה ומכניסים לתנור ל-35-40 דקות או עד שקיסם שמוכנס במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  • *יש לשים לב שעוגה באינגליש קייק יוצאת גבוהה וצריכה מעט יותר זמן לעומת עוגה נמוכה בתבנית פיירקס.
  • **את שאריות הבננה שחתכנו לקישוט, אם לא הכנסנו לעוגה, אפשר להקפיא ולהשתמש בעוגה הבאה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully