פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת בננות מקמח מלא

      רונית אבידן-שיינפלד מלמדת כיצד להכין עוגת בננות עם קמח מלא ולשבץ בפנים גם שבבי שוקולד שיתנו קונטרה מתוקה

      3 מדרגים / 3.36 כוכבים

      עוגת בננות וקוקוס מקמח מלא וצ'אנקים של שוקולד (נמרוד סונדרס)
      עוגת בננות וקוקוס מקמח מלא וצ'אנקים של שוקולד (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • כמות: לתבנית אינגליש קייק או תבנית פיירקס לא גדולה
      • 3 ביצים
      • 1/2 כוס סוכר
      • 2 כפות סילאן
      • 3 כפות גדושות שמן קוקוס
      • 3 כפות שמנת חמוצה או יוגורט (רצוי יווני עם 7 אחוזי שומן)
      • 2-3 בננות (ניתן גם להשתמש בבננות שהוקפאו והפשירו על השיש במטבח)
      • 1/4 1 כוסות קמח תופח מלא
      • 50 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו קצוץ לקוביות קטנות 3/4 כוס קוקוס
      • לקישוט:
      • פרוסת בננה שלמה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 2. בקערה טורפים את הביצים עם הסוכר בעזרת מטרפה.
      • 3. מועכים את הבננות בעזרת מזלג ומוסיפים לקערת הביצים והסוכר יחד עם הסילאן, שמן הקוקוס השמנת או היוגורט ממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה פחות או יותר.
      • 4. מוסיפים את הקמח, השוקולד והקוקוס ומערבבים לבלילה כמה שפחות ורק עד שכל המרכיבים נטמעים.
      • 5. משמנים תבנית בשמן קוקוס או מרפדים בנייר אפייה ויוצקים את הבלילה.
      • 6. פורסים בננה שלמה לאורכה, מניחים מעל הבלילה ומכניסים לתנור ל-35-40 דקות או עד שקיסם שמוכנס במרכז יוצא עם פירורים לחים.
      • *יש לשים לב שעוגה באינגליש קייק יוצאת גבוהה וצריכה מעט יותר זמן לעומת עוגה נמוכה בתבנית פיירקס.
      • **את שאריות הבננה שחתכנו לקישוט, אם לא הכנסנו לעוגה, אפשר להקפיא ולהשתמש בעוגה הבאה.

      עוד מתכוני עוגות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -