אגרול בננה ברוטב שוקולד
מאפה פילו במילוי בננה ברוטב שוקולד עבור שמן עץ הזית (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- עבור 12 מאפים
- 6 בננות חצויות לרוחבן
- 4 כפות סוכר
- 1 כפית קינמון
- 12 דפי פילו
- שמן קנולה למשיחת המאפים
- לרוטב השוקולד:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 2 חפיסות שוקולד (200 גרם)
- 2 כפיות תמצית וניל\
- 4 כפות וויסקי
- 1. מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה רחבה, וטובלים בהם את הבננות החצויות.
- 2. מקפלים כל עלה פילו לשניים (לצורת מלבן, כפי שמוצג בוידאו), מניחים את הבננה בשולי המלבן הכפול ומגלגלים. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- 3. מרססים (או לחילופין מברישים) מעט שמן קנולה על כל מאפה.
- 4. בתנור בחומם מראש לחום מקסימלי (כ-250 מעלות), אופים למשך 10-12 דקות (עד להזהבה יפה).
- 5. בינתיים מכינים את רוטב השוקולד:על אש בינונית, יוצקים את השמנת המתוקה לקלחת. מוסיפים גם את תמצית הוניל והויסקי, וכשהתערובת מגיעה לרתיחה - מוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד שהמסה אחידה, ומכבים את האש (זהירות לא לשרוף את השוקולד).
- 6. מגישים: יוצקים את הרוטב בצלחת עמוקה, ומניחים מעליו את מאפי הבננה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה