- 1. מערבבים את הסוכר והקינמון בקערה רחבה, וטובלים בהם את הבננות החצויות.
-
- 2. מקפלים כל עלה פילו לשניים (לצורת מלבן, כפי שמוצג בוידאו), מניחים את הבננה בשולי המלבן הכפול ומגלגלים. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
-
- 3. מרססים (או לחילופין מברישים) מעט שמן קנולה על כל מאפה.
-
- 4. בתנור בחומם מראש לחום מקסימלי (כ-250 מעלות), אופים למשך 10-12 דקות (עד להזהבה יפה).
-
- 5. בינתיים מכינים את רוטב השוקולד:על אש בינונית, יוצקים את השמנת המתוקה לקלחת. מוסיפים גם את תמצית הוניל והויסקי, וכשהתערובת מגיעה לרתיחה - מוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד שהמסה אחידה, ומכבים את האש (זהירות לא לשרוף את השוקולד).
-
- 6. מגישים: יוצקים את הרוטב בצלחת עמוקה, ומניחים מעליו את מאפי הבננה.