פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קובה סלק של סבתא מרגו

      במסגרת פרויקט "טעם של ילדות" מביא אלינו ירדן מנצור מתכון לקובה סלק + אצבעות דרוויש של סבתא מרגו

      6 מדרגים / 3.28 כוכבים

      קובה סלק (ShutterStock)
      קובה סלק (ShutterStock)

      מצרכים

      • מצרכים (לכ-30 יחידות):
      • למעטפת:
      • 1/2 2 כוסות סולת חיטה
      • מלח
      • כוס מים, לפי הצורך
      • למילוי:
      • 500 גרם בשר בקר טחון
      • 1בצל גדול מגורד
      • חופן סלרי קצוץ
      • מלח לפי הטעם
      • פלפל לפי הטעם
      • מעט בהרט (כחצי כפית)
      • לרוטב:
      • 3 כפות שמן לטיגון
      • 1 בצל קצוץ
      • 2 סלקים קצוצים דק
      • 2 סלקים חתוכים לרצועות
      • 1/2 כף רסק עגבניות
      • תבלינים:
      • מעט מלח לימון (לפי העין והרגש)
      • מלח
      • 3 כפות סוכר
      • מים לפי הצורך

      אופן ההכנה

      • 1.הכנת המעטפת: מכניסים לקערה את הסולת והמלח ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם מאוד רך ולא גרגירי. מניחים לתערובת לעמוד כ - 10 דק'.
      • 2.בינתיים, מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית ויוצרים כדורים קטנים שיוכלו להיכנס לגומחה שניצור עם הסולת.
      • 3. קורצים עם האצבעות כדור מהמעטפת הרכה ומשטחים על כף היד. דוחפים את האגודל פנימה כדי ליצור גומחה קטנה לתוכה דוחפים כדור מהמילוי, סוגרים מעל את המעטפת ומכדררים לכדור. ממשיכים ומכינים באופן הזה את כל הקובה ונותנים להם להמתין.
      • 4.משאריות המעטפת מכינים "דרוויש": לוקחים כדור קטן מהמלית ומכינים ממנו מעין נחש מאורך שגם אותו נכניס למרק לבישול.
      • 5.הכנת המרק: מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצקים מעל מים כך שיכסו את תכולת הסיר. מרתיחים למשך כ - 20 דקות.
      • 6. מוסיפים את התבלינים ולאחר מכן גם את הקובות. מבשלים שוב כ-30 דקות.
      • 7. מומלץ להכין אורז לבן יסמין או בסמטי שילווה את המרק קובה. ואף יותר מומלץ בכל מנה למזוג קובה על האורז עם הרבה סלקים והכי חשוב להוסיף דרוויש אחד.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -