מתכונים חמים

קובה סלק של סבתא מרגו

במסגרת פרויקט "טעם של ילדות" מביא אלינו ירדן מנצור מתכון לקובה סלק + אצבעות דרוויש של סבתא מרגו

מתכון מאת: ירדן מנצור, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

  • 30 יחידות

הקובה של סבתא מרגו

מחשבון המרות

מצרכים

  • למעטפת

    • ½2 כוסותסולת
    • מלח
    • 1 כוסמים לפי הצורך
  • למילוי

    • 500 גרםבשר טחון בקר
    • 1 בצל גדול, מגורד על פומפייה
    • חופןסלרי קצוץ
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • ½ כפיתבהרט
  • לרוטב

    • 3 כפותשמן זית
    • 1 בצל בינוני, קצוץ
    • 2 סלקים קצוצים דק
    • 2 סלקים חתוכים לרצועות
    • ½ כףרסק עגבניות
    • מעטמלח לימון (לפי העין והרגש)
    • מלח
    • 3 כפותסוכר
    • מים לפי הצורך
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים קובה סלק של סבתא מרגו?

  • 1הכנת המעטפת: מכניסים לקערה את הסולת והמלח ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם מאוד רך ולא גרגירי. מניחים לתערובת לעמוד כ - 10 דק'.
  • 2בינתיים, מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית ויוצרים כדורים קטנים שיוכלו להיכנס לגומחה שניצור עם הסולת.
  • 3קורצים עם האצבעות כדור מהמעטפת הרכה ומשטחים על כף היד. דוחפים את האגודל פנימה כדי ליצור גומחה קטנה לתוכה דוחפים כדור מהמילוי, סוגרים מעל את המעטפת ומכדררים לכדור. ממשיכים ומכינים באופן הזה את כל הקובה ונותנים להם להמתין.
  • 4משאריות המעטפת מכינים "דרוויש": לוקחים כדור קטן מהמלית ומכינים ממנו מעין נחש מאורך שגם אותו מכניסים למרק לבישול.
  • 5הכנת המרק: מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצקים מעל מים כך שיכסו את תכולת הסיר. מרתיחים למשך כ - 20 דקות.
  • 6מתבלים במלח לימון, מלח וסוכר ולאחר מכן גם את הקובות. מבשלים שוב כ-30 דקות.
  • 7מומלץ להכין אורז לבן יסמין או בסמטי שילווה את מרק הקובה. מומלץ בכל מנה למזוג קובה על האורז עם הרבה סלקים והכי חשוב להוסיף דרוויש אחד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully