פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      קובה סלק של סבתא מרגו

      במסגרת פרויקט "טעם של ילדות" מביא אלינו ירדן מנצור מתכון לקובה סלק + אצבעות דרוויש של סבתא מרגו

      15 מדרגים / 2.07 כוכבים

      הקובה של סבתא מרגו
      הקובה של סבתא מרגו

      מצרכים

        • למעטפת

        • ½2 כוסותסולת
        • מלח
        • 1 כוסמים לפי הצורך
        • למילוי

        • 500 גרםבשר טחון בקר
        • 1 בצל גדול, מגורד על פומפייה
        • חופןסלרי קצוץ
        • מלח לפי הטעם
        • פלפל שחור לפי הטעם
        • ½ כפיתבהרט
        • לרוטב

        • 3 כפותשמן זית
        • 1 בצל בינוני, קצוץ
        • 2 סלקים קצוצים דק
        • 2 סלקים חתוכים לרצועות
        • ½ כףרסק עגבניות
        • מעטמלח לימון (לפי העין והרגש)
        • מלח
        • 3 כפותסוכר
        • מים לפי הצורך

      אופן ההכנה

        איך מכינים קובה סלק של סבתא מרגו?

      • הכנת המעטפת: מכניסים לקערה את הסולת והמלח ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם מאוד רך ולא גרגירי. מניחים לתערובת לעמוד כ - 10 דק'.
      • בינתיים, מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית ויוצרים כדורים קטנים שיוכלו להיכנס לגומחה שניצור עם הסולת.
      • קורצים עם האצבעות כדור מהמעטפת הרכה ומשטחים על כף היד. דוחפים את האגודל פנימה כדי ליצור גומחה קטנה לתוכה דוחפים כדור מהמילוי, סוגרים מעל את המעטפת ומכדררים לכדור. ממשיכים ומכינים באופן הזה את כל הקובה ונותנים להם להמתין.
      • משאריות המעטפת מכינים "דרוויש": לוקחים כדור קטן מהמלית ומכינים ממנו מעין נחש מאורך שגם אותו מכניסים למרק לבישול.
      • הכנת המרק: מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצקים מעל מים כך שיכסו את תכולת הסיר. מרתיחים למשך כ - 20 דקות.
      • מתבלים במלח לימון, מלח וסוכר ולאחר מכן גם את הקובות. מבשלים שוב כ-30 דקות.
      • מומלץ להכין אורז לבן יסמין או בסמטי שילווה את מרק הקובה. מומלץ בכל מנה למזוג קובה על האורז עם הרבה סלקים והכי חשוב להוסיף דרוויש אחד.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -