קובה סלק של סבתא מרגו
קובה סלק: במסגרת פרוייקט "טעם של ילדות" מביא אלינו ירדן מנצור מתכון לקובה סלק ואצבעות דרוויש של סבתא מרגו
מתכון מאת:
קל להכנה,30 יחידות
מצרכים למתכון
למעטפת קובה סלק:
- ½2 כוסותסולת
- מלח
- 1כוסמים לפי הצורך
למילוי קובה סלק:
- 500גרםבשר טחון בקר
- 1בצל גדול, מגורד על פומפייה
- חופןסלרי קצוץ
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- ½כפיתבהרט
למרק קובה סלק:
- 3כפותשמן זית
- 1בצל בינוני, קצוץ
- 2סלקים קצוצים דק
- 2סלקים חתוכים לרצועות
- ½כףרסק עגבניות
- מעטמלח לימון (לפי העין והרגש)
- מלח
- 3כפותסוכר
- מים לפי הצורך
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים קובה סלק של סבתא מרגו?
- 1הכנת המעטפת: מכניסים לקערה את הסולת והמלח ומערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם מאוד רך ולא גרגירי. מניחים לתערובת לעמוד כ - 10 דק'.
- 2בינתיים, מכינים את המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית ויוצרים כדורים קטנים שיוכלו להיכנס לגומחה שניצור עם הסולת.
- 3קורצים עם האצבעות כדור מהמעטפת הרכה ומשטחים על כף היד. דוחפים את האגודל פנימה כדי ליצור גומחה קטנה לתוכה דוחפים כדור מהמילוי, סוגרים מעל את המעטפת ומכדררים לכדור. ממשיכים ומכינים באופן הזה את כל הקובה ונותנים להם להמתין.
- 4משאריות המעטפת מכינים "דרוויש": לוקחים כדור קטן מהמלית ומכינים ממנו מעין נחש מאורך שגם אותו מכניסים למרק לבישול.
- 5הכנת המרק: מטגנים במעט שמן את הבצל, מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצקים מעל מים כך שיכסו את תכולת הסיר. מרתיחים למשך כ - 20 דקות.
- 6מתבלים במלח לימון, מלח וסוכר ולאחר מכן גם את הקובות. מבשלים שוב כ-30 דקות.
- 7מומלץ להכין אורז לבן יסמין או בסמטי שילווה את מרק הקובה. מומלץ בכל מנה למזוג קובה על האורז עם הרבה סלקים והכי חשוב להוסיף דרוויש אחד.