סלט סלק מצוי עם שעועית מש
עלי הסלק מכילים ויטמינים רבים סיבים והינם אורגניים אם אוספים אותם במקום רחוק מזיהום או כביש.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- כוס שעועית מש מבושלת לאחר ששרתה במים כ 12 שעות - אין צורך בבישול ארוך
- בצל גדול קצוץ לקוביות
- 5 שיני שום חתוכות
- שמן זית
- עגבניות שרי חצויות
- עלי מנגולד או עלי) סלק מצוי (גדל בר בחורף במקומות רבים (או עלי תרד, או תערובת - שטופים וחתוכים לרצועות
- מלח פלפל
אופן ההכנה
- 1. מאדים את הבצל והשום עם מעט שמן זית ומים, כ 10 דקות.
- 2. מוסיפים את העלים ומערבבים עד שהעלים מתחילים לאבד את צורתם כ 5-10 דקות. מכבים את האש.
- 3. מוסיפים את השעועית, ואת העגבניות ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.