קציצות מש ברוטב אדום
הן מזינות, סופר טעימות ומלאות נוכחות וניחוחות. מצוין להכנת כריכים (בפיתה, רול טורטייה או לאפה). טעים עם יוגורט ו/או טחינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-25 קציצות:
- 1 בצל גדול חתוך גס
- 1 שן שום
- 2 כוסות מש מבושל ומסונן (בסיר עם שפע מים רותחים ללא כיסוי וללא מלח: 10-5 דקות למש מונבטת ו-25-20 ללא הנבטה)
- 1 כוס אורז (לבן או מלא) מבושל
- מלח ופלפל שחור טחון
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 2 כפות שמן זית, למריחה
- לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף לימונים כבושים קצוצים
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- 1 . מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מתחילים בבצל ושום שקוצצים במעבד מזון וממשיכים עם כל החומרים האחרים לקבלת תערובת שמיועדת לקציצות.
- 3. מעצבים לצורת קציצות ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית.
- 4. אופים 15 דקות או עד שהקציצות יציבות וזהובות.
- 5. מכינים רוטב עגבניות ולימונים כבושים: מבשלים את חומרי הרוטב 15 דקות על להבה נמוכה אחרי רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- 6. אפשר להוסיף את הקציצות לרוטב או פשוט להגיש יחד.