פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      קציצות מש ברוטב אדום

      הן מזינות, סופר טעימות ומלאות נוכחות וניחוחות. מצוין להכנת כריכים (בפיתה, רול טורטייה או לאפה). טעים עם יוגורט ו/או טחינה

      4 מדרגים / 5 כוכבים

      קציצות מאש של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)
      קציצות מאש של אורלי פלאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-25 קציצות:
      • 1 בצל גדול חתוך גס
      • 1 שן שום
      • 2 כוסות מש מבושל ומסונן (בסיר עם שפע מים רותחים ללא כיסוי וללא מלח: 10-5 דקות למש מונבטת ו-25-20 ללא הנבטה)
      • 1 כוס אורז (לבן או מלא) מבושל
      • מלח ופלפל שחור טחון
      • 1/2 כפית כמון
      • 1/2 כפית כורכום
      • 2 כפות שמן זית, למריחה
      • לרוטב:
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
      • 2 שיני שום קצוצות
      • 1 כף לימונים כבושים קצוצים
      • מלח ופלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1 . מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. מתחילים בבצל ושום שקוצצים במעבד מזון וממשיכים עם כל החומרים האחרים לקבלת תערובת שמיועדת לקציצות.
      • 3. מעצבים לצורת קציצות ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית.
      • 4. אופים 15 דקות או עד שהקציצות יציבות וזהובות.
      • 5. מכינים רוטב עגבניות ולימונים כבושים: מבשלים את חומרי הרוטב 15 דקות על להבה נמוכה אחרי רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
      • 6. אפשר להוסיף את הקציצות לרוטב או פשוט להגיש יחד.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -