קציצות מש ברוטב אדום

הן מזינות, סופר טעימות ומלאות נוכחות וניחוחות. מצוין להכנת כריכים (בפיתה, רול טורטייה או לאפה). טעים עם יוגורט ו/או טחינה

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה!
קציצות מאש של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
קציצות מאש של אורלי פלאי

מצרכים

  • ל-25 קציצות:
  • 1 בצל גדול חתוך גס
  • 1 שן שום
  • 2 כוסות מש מבושל ומסונן (בסיר עם שפע מים רותחים ללא כיסוי וללא מלח: 10-5 דקות למש מונבטת ו-25-20 ללא הנבטה)
  • 1 כוס אורז (לבן או מלא) מבושל
  • מלח ופלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפות שמן זית, למריחה
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף לימונים כבושים קצוצים
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1 . מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מתחילים בבצל ושום שקוצצים במעבד מזון וממשיכים עם כל החומרים האחרים לקבלת תערובת שמיועדת לקציצות.
  • 3. מעצבים לצורת קציצות ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית.
  • 4. אופים 15 דקות או עד שהקציצות יציבות וזהובות.
  • 5. מכינים רוטב עגבניות ולימונים כבושים: מבשלים את חומרי הרוטב 15 דקות על להבה נמוכה אחרי רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 6. אפשר להוסיף את הקציצות לרוטב או פשוט להגיש יחד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully