פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מקלות מלוחים

      מירב שיינר במתכון פשוט וקל להכנה: מקלות מלוחים עם גבינות ופסטו שמנשנשים עם סלט

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפי בצק עלים עם גבינה ופסטו (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)
      מאפי בצק עלים עם גבינה ופסטו (מערכת וואלה! NEWS , אלון מסיקה)

      מצרכים

      • כמות: ל-4 יחידות
      • 1 חבילה בצק עלים חמאה מופשר במקרר
      • לממרח פסטו גבינות:
      • 2 חופנים גדולים של עלי בזיליקום טריים
      • 1/2 כוס צנוברים קלויים קלות
      • 5 כפות שמן זית כתית טהור
      • 100 גרם גבינת מסקרפונה
      • 50 גרם גבינת ריקוטה
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
      • למילוי:
      • 200 גרם גבינת מנצ'גו, מגוררת גס

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.
      • 2. מעבדים במעבד מזון עם להב מתכת את כל חומרי הפסטו הביתי: ראשית רק את העלים, הצנוברים, השמן והתבלינים, ולאחר מכן עם הגבינות.
      • 3. פותחים את חבילת הבצק ופורסים אותה על משטח עבודה מקומח. מחלקים לארבע יריעות בגודל 25X25 ס"מ ומרדדים כל אחת מהן מעט.
      • 4. מורחים על גבי מלבני הבצק המרודדים שכבה דקה ואחידה ממרח פסטו תוך השארת שוליים ברוחב ס"מ בשוליים - על מנת שניתן יהיה לסגור.
      • 5. מפזרים מעל כל יריעה חופן גבינת מנצ'גו מגוררת, מגלגלים בהידוק לרולדה, צובטים את החלק היבש של יריעת הבצק וסוגרים.
      • 6. חותכים כל רולדה לחצי לאורכה וקולעים צמה משני החלקים. מסדרים על גבי תבנית אפיה מרופדת נייר אפיה במרחק 2-3 ס"מ אחת מהשנייה ומברישים על גבי הבצק החשוף מעט שמן זית.
      • 7. אופים 20 דקות עד שהמקלות תופחים וצבעם זהוב בקצוות. מגישים לצד סלט ירקות מרענן ופלטת גבינות מפנקת.
      • הערה: ניתן להכין עם בצק שמרים ביתי לחלה או לחמניות חלב. במקרה זה יש להתפיח חצי שעה לפני האפייה.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -