- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.
- 2. מעבדים במעבד מזון עם להב מתכת את כל חומרי הפסטו הביתי: ראשית רק את העלים, הצנוברים, השמן והתבלינים, ולאחר מכן עם הגבינות.
- 3. פותחים את חבילת הבצק ופורסים אותה על משטח עבודה מקומח. מחלקים לארבע יריעות בגודל 25X25 ס"מ ומרדדים כל אחת מהן מעט.
- 4. מורחים על גבי מלבני הבצק המרודדים שכבה דקה ואחידה ממרח פסטו תוך השארת שוליים ברוחב ס"מ בשוליים - על מנת שניתן יהיה לסגור.
- 5. מפזרים מעל כל יריעה חופן גבינת מנצ'גו מגוררת, מגלגלים בהידוק לרולדה, צובטים את החלק היבש של יריעת הבצק וסוגרים.
- 6. חותכים כל רולדה לחצי לאורכה וקולעים צמה משני החלקים. מסדרים על גבי תבנית אפיה מרופדת נייר אפיה במרחק 2-3 ס"מ אחת מהשנייה ומברישים על גבי הבצק החשוף מעט שמן זית.
- 7. אופים 20 דקות עד שהמקלות תופחים וצבעם זהוב בקצוות. מגישים לצד סלט ירקות מרענן ופלטת גבינות מפנקת.
- הערה: ניתן להכין עם בצק שמרים ביתי לחלה או לחמניות חלב. במקרה זה יש להתפיח חצי שעה לפני האפייה.