מתכונים חמים

מקלות מלוחים

מירב שיינר במתכון פשוט וקל להכנה: מקלות מלוחים עם גבינות ופסטו שמנשנשים עם סלט

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מאפי בצק עלים עם גבינה ופסטו

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: ל-4 יחידות
  • 1 חבילה בצק עלים חמאה מופשר במקרר
  • לממרח פסטו גבינות:
  • 2 חופנים גדולים של עלי בזיליקום טריים
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים קלות
  • 5 כפות שמן זית כתית טהור
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה
  • 50 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • למילוי:
  • 200 גרם גבינת מנצ'גו, מגוררת גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.
  • 2. מעבדים במעבד מזון עם להב מתכת את כל חומרי הפסטו הביתי: ראשית רק את העלים, הצנוברים, השמן והתבלינים, ולאחר מכן עם הגבינות.
  • 3. פותחים את חבילת הבצק ופורסים אותה על משטח עבודה מקומח. מחלקים לארבע יריעות בגודל 25X25 ס"מ ומרדדים כל אחת מהן מעט.
  • 4. מורחים על גבי מלבני הבצק המרודדים שכבה דקה ואחידה ממרח פסטו תוך השארת שוליים ברוחב ס"מ בשוליים - על מנת שניתן יהיה לסגור.
  • 5. מפזרים מעל כל יריעה חופן גבינת מנצ'גו מגוררת, מגלגלים בהידוק לרולדה, צובטים את החלק היבש של יריעת הבצק וסוגרים.
  • 6. חותכים כל רולדה לחצי לאורכה וקולעים צמה משני החלקים. מסדרים על גבי תבנית אפיה מרופדת נייר אפיה במרחק 2-3 ס"מ אחת מהשנייה ומברישים על גבי הבצק החשוף מעט שמן זית.
  • 7. אופים 20 דקות עד שהמקלות תופחים וצבעם זהוב בקצוות. מגישים לצד סלט ירקות מרענן ופלטת גבינות מפנקת.
  • הערה: ניתן להכין עם בצק שמרים ביתי לחלה או לחמניות חלב. במקרה זה יש להתפיח חצי שעה לפני האפייה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully