וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם פיקניק עם גבינות צאן

שבועות וסוף השבוע הם תירוץ מצויין לפרוס מפה משובצת ולצאת לפיקניק. ואם כבר אז שיהיה מושקע - פרגנו לעצכם עם מתכון של "אגודת הנוקדים בישראל".

מתכון מאת: מערכת וואלה

שלבי הכנת לחם פיקניק. דרור עינב,
שלבי הכנת לחם פיקניק/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • ל-6-4 מנות:
  • 1 לחם כפרי עגול
  • 3 פלפלים (אדום וצהוב)
  • 1 בצל אדום פרוס לטבעות דקות
  • 2 קישואים פרוסים לטבעות
  • 1 כף חומץ בלסמי או חומץ בן יין
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות ממרח זיתים שחוקים (או ממרח עגבניות מיובשות)
  • 1 עגבניה גדולה פרוסה לפרוסות
  • 1 צרור עלי ארוגולה (רוקט)
  • 200 גרם גבינת קשקבל
  • 200 גרם גבינת פטה
  • 1/3 כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה

  • 1. חותיכם את כיפת הלחם ובעזרת כף מוציאים את התוכן הרך. משאירים שוליים עבים של לחם מסביב.
  • 2. מניחים את הפלפלים בתבנית אפייה וקולים בתנור במצב גריל עד שמשחימים. מעבירים את הפלפלים החמים לשקית ניילון, קושרים היטב ומצננים.
  • 3. קולפים את הקליפה השחורה מעל הפלפלים. מעבירים לצלחת, זורים מלח ופלפל ויוצקים מעל כף שמן זית וכף חומץ.
  • 4. מחממים מחבת. יוצקים לתוכה כף שמן זית ומטגנים את טבעות הבצל כ-2 דקות. מעבירים לצלחת ומצננים.
  • 5. חוזרים על התהליך עם טבעות הקישואים.
  • 6. מורחים את פנים הלחם בממרח זיתים שחורים. מרפדים את פנים כיכר הלחם בשכבות פלפלים קלויים, בצל, ארוגולה, גבינת קשקבל, פרוסות קישואים, פרוסות עגבניה, גבינת פטה ועלי בזיליקום, עד שמרפדים את כל הלחם עד חלקו העליון.
  • 7. סוגרים את הלחם בכיפה החתוכה ועוטפים את הכיכר כולה בשתי שכבות של ניילון נצמד ובמגבת מטבח.
  • 8. להגשה מוציאים את הכיכר מהעטיפה. מניחים על קרש חיתוך ופורסים לפרוסות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully