פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פיש אנד צ'יפס בטטה

      השף נועם כהן מפישופ בשרונה במתכון לפיש אנד צ'יפס מדג מרלוזה וצ'יפס מבטטה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פיש אנד צ'יפס בטטה ( , צילום: אלון מסיקה, סטיילינג: נעה קנריאק)
      פיש אנד צ'יפס בטטה ( , צילום: אלון מסיקה, סטיילינג: נעה קנריאק)

      מצרכים

      • כמות: 4 מנות
      • לדג:
      • 600 גרם פילה דג מרלוזה, נקי מעור וחתוך לרצועות ברוחב 3 ס"מ
      • 1/2 כוס קורנפלור
      • שמן, לטיגון עמוק (מומלץ לפחות ליטר וחצי לטיגון חזק ואחיד)
      • לבלילה:
      • 1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן (עדיף קמח לעוגות)
      • 1/2 כוס (70 גרם) קמח אורז או קורנפלור
      • 1/2 1 כוסות בירה טובה
      • קורט מלח
      • לציפס בטטה:
      • 3-4 בטטות בגודל בינוני, קלופות
      • קורט מלח דק
      • כוס קורנפלור1
      • פלחי לימון, להגשה
      • טיפ: לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הבירה בסודה ואת הקמח הלבן בקמח עדשים או קמח חומוס

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת צ'יפס בטטה: חותכים את הבטטה לפלחים ומבשלים בסיר עם מים רותחים 8-10 דקות עד שהבטטות מתרככות קצת אבל לא לגמרי. מסננים ומקררים.
      • 2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בגודל בינוני.מצפים בזהירות את פלחי הבטטות בקורנפלור ומטגנים במספר נגלות כ-4-5 דקות או עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.
      • 3. הכנת הדגים: מערבבים בקערה את הקמח, הקורנפלור והמלח. מוסיפים את הבירה בהדרגה (בהתחלה כוס בירה ואז מוסיפים עוד אם סמיך מדי). טורפים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה במרקם של טחינה מעט נוזלית.
      • 4. מצפים היטב בקורנפלור את חתיכות הדגים, טובלים בבלילה לציפוי מכל הכיוונים ומעבירים לשמן החם. מטגנים (באותו סיר בו טוגנו הבטטות) 3-4 דקות עד לקבלת מעטה פריך וזהוב.
      • 5. מוציאים את הנתחים המוכנים לנייר סופג ומגישים מיד עם הבטטה, פלחי לימון ורטבים שאוהבים.

      עוד מתכוני דגים ומאכלי ים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -