וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיש אנד צ'יפס בטטה

השף נועם כהן מפישופ בשרונה במתכון לפיש אנד צ'יפס מדג מרלוזה וצ'יפס מבטטה

מתכון מאת: מערכת וואלה

פיש אנד צ'יפס בטטה. צילום: אלון מסיקה, סטיילינג: נעה קנריאק,
פיש אנד צ'יפס בטטה/צילום: אלון מסיקה, סטיילינג: נעה קנריאק

מצרכים למתכון

  • כמות: 4 מנות
  • לדג:
  • 600 גרם פילה דג מרלוזה, נקי מעור וחתוך לרצועות ברוחב 3 ס"מ
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • שמן, לטיגון עמוק (מומלץ לפחות ליטר וחצי לטיגון חזק ואחיד)
  • לבלילה:
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן (עדיף קמח לעוגות)
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח אורז או קורנפלור
  • 1/2 1 כוסות בירה טובה
  • קורט מלח
  • לציפס בטטה:
  • 3-4 בטטות בגודל בינוני, קלופות
  • קורט מלח דק
  • כוס קורנפלור1
  • פלחי לימון, להגשה
  • טיפ: לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הבירה בסודה ואת הקמח הלבן בקמח עדשים או קמח חומוס

אופן ההכנה

  • 1. הכנת צ'יפס בטטה: חותכים את הבטטה לפלחים ומבשלים בסיר עם מים רותחים 8-10 דקות עד שהבטטות מתרככות קצת אבל לא לגמרי. מסננים ומקררים.
  • 2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בגודל בינוני.מצפים בזהירות את פלחי הבטטות בקורנפלור ומטגנים במספר נגלות כ-4-5 דקות או עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.
  • 3. הכנת הדגים: מערבבים בקערה את הקמח, הקורנפלור והמלח. מוסיפים את הבירה בהדרגה (בהתחלה כוס בירה ואז מוסיפים עוד אם סמיך מדי). טורפים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה במרקם של טחינה מעט נוזלית.
  • 4. מצפים היטב בקורנפלור את חתיכות הדגים, טובלים בבלילה לציפוי מכל הכיוונים ומעבירים לשמן החם. מטגנים (באותו סיר בו טוגנו הבטטות) 3-4 דקות עד לקבלת מעטה פריך וזהוב.
  • 5. מוציאים את הנתחים המוכנים לנייר סופג ומגישים מיד עם הבטטה, פלחי לימון ורטבים שאוהבים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully