פיש אנד צ'יפס בטטה
השף נועם כהן מפישופ בשרונה במתכון לפיש אנד צ'יפס מדג מרלוזה וצ'יפס מבטטה
מצרכים
- כמות: 4 מנות
- לדג:
- 600 גרם פילה דג מרלוזה, נקי מעור וחתוך לרצועות ברוחב 3 ס"מ
- 1/2 כוס קורנפלור
- שמן, לטיגון עמוק (מומלץ לפחות ליטר וחצי לטיגון חזק ואחיד)
- לבלילה:
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן (עדיף קמח לעוגות)
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח אורז או קורנפלור
- 1/2 1 כוסות בירה טובה
- קורט מלח
- לציפס בטטה:
- 3-4 בטטות בגודל בינוני, קלופות
- קורט מלח דק
- כוס קורנפלור1
- פלחי לימון, להגשה
- טיפ: לגרסה ללא גלוטן מחליפים את הבירה בסודה ואת הקמח הלבן בקמח עדשים או קמח חומוס
אופן ההכנה
- 1. הכנת צ'יפס בטטה: חותכים את הבטטה לפלחים ומבשלים בסיר עם מים רותחים 8-10 דקות עד שהבטטות מתרככות קצת אבל לא לגמרי. מסננים ומקררים.
- 2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בגודל בינוני.מצפים בזהירות את פלחי הבטטות בקורנפלור ומטגנים במספר נגלות כ-4-5 דקות או עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.
- 3. הכנת הדגים: מערבבים בקערה את הקמח, הקורנפלור והמלח. מוסיפים את הבירה בהדרגה (בהתחלה כוס בירה ואז מוסיפים עוד אם סמיך מדי). טורפים היטב עד לקבלת בלילה סמיכה במרקם של טחינה מעט נוזלית.
- 4. מצפים היטב בקורנפלור את חתיכות הדגים, טובלים בבלילה לציפוי מכל הכיוונים ומעבירים לשמן החם. מטגנים (באותו סיר בו טוגנו הבטטות) 3-4 דקות עד לקבלת מעטה פריך וזהוב.
- 5. מוציאים את הנתחים המוכנים לנייר סופג ומגישים מיד עם הבטטה, פלחי לימון ורטבים שאוהבים.