מתכונים חמים

סטייק פרגית ברוטב יין ובצלים

אינס שילת ינאי במנה חגיגית המשלבת בין סטייק הפרגית, לרוטב יין ובצלים מתובל בקינמון וקליפת לימון, יחד עם קראסט פיצוחים

מתכון מאת: אינס שילת ינאי, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פרגיות אפויות עם ציפוי פיצוחים מעל על רוטב יין ובצלים

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: 4 עד 6 סועדים
  • לפרגיות:
  • 8 יחידות סטייק פרגית מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1 כפית בהרט
  • 3 כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 1 מקל קינמון
  • קליפת לימון - רק החלק הצהוב מרבע לימון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות יין אדום חצי יבש
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית קורנפלור מהולה ב- 2 כפות מים
  • לקראסט פיצוחים:
  • 3/4 כוס שקדים קלופים גרוסים (ניתן לקנותם ככה) קלויים על מחבת יבשה
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק או מיובשת
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף דבש
  • 1 כף טחינה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מניחים את הפרגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את השמן עם התבלינים ומברישים את הפרגיות. צולים בתנור 25-30 דקות.
  • 3. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן שמן זית, מוסיפים את הבצלים ואת מקל הקינמון, מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות. מוסיפים את קליפת הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
  • 4. יוצקים את היין והסילאן ומבשלים כ- 10 דקות בסופן מוסיפים את כפית הקורנפלור המהולה ומערבבים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מסירים מהאש.
  • 5. מערבבים היטב בקערית את כל מרכיבי הקראסט.
  • 6. ההגשה: בצלחת הגשה גדולה ויפה מסדרים את הפרגיות, יוצקים מעל את הרוטב, ומניחים מעל כל סטייק פרגית כף גדושה מתערובת הפיצוחים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully