סטייק פרגית ברוטב יין ובצלים
אינס שילת ינאי במנה חגיגית המשלבת בין סטייק הפרגית, לרוטב יין ובצלים מתובל בקינמון וקליפת לימון, יחד עם קראסט פיצוחים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 4 עד 6 סועדים
- לפרגיות:
- 8 יחידות סטייק פרגית מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 1 כפית בהרט
- 3 כפות שמן זית
- לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים חתוכים לרבעים
- 1 מקל קינמון
- קליפת לימון - רק החלק הצהוב מרבע לימון
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות יין אדום חצי יבש
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית קורנפלור מהולה ב- 2 כפות מים
- לקראסט פיצוחים:
- 3/4 כוס שקדים קלופים גרוסים (ניתן לקנותם ככה) קלויים על מחבת יבשה
- 1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק או מיובשת
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 כף דבש
- 1 כף טחינה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מניחים את הפרגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את השמן עם התבלינים ומברישים את הפרגיות. צולים בתנור 25-30 דקות.
- 3. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים בסיר קטן שמן זית, מוסיפים את הבצלים ואת מקל הקינמון, מערבבים ומטגנים כ- 3 דקות. מוסיפים את קליפת הלימון ומתבלים במלח ופלפל.
- 4. יוצקים את היין והסילאן ומבשלים כ- 10 דקות בסופן מוסיפים את כפית הקורנפלור המהולה ומערבבים עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מסירים מהאש.
- 5. מערבבים היטב בקערית את כל מרכיבי הקראסט.
- 6. ההגשה: בצלחת הגשה גדולה ויפה מסדרים את הפרגיות, יוצקים מעל את הרוטב, ומניחים מעל כל סטייק פרגית כף גדושה מתערובת הפיצוחים.