וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת דבש עם מנגו וקצפת

מירב שיינר במתכון לעוגת חג קצת שונה; פשוטה אך מפוארת, מסורתית מחד ובעלת נגיעות מקומיות מאידך, קלה להכנה עם תוצאה די מרשימה

מתכון מאת: מירב שיינר, מערכת וואלה

עוגת דבש חגיגית. אלון מסיקה, מערכת וואלה! NEWS
עוגת דבש חגיגית/אלון מסיקה

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 2 תבניות עגולות בקוטר 22 או 24 ס"מ
  • לעוגת הדבש:
  • 3 ביצים גדולות
  • 120 גרם (1/2 כוס +כף) סוכר חום
  • 120 גרם (6 כפות) דבש
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 220 גרם (1/2 1 כוסות) קמח תופח
  • למלית:
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 3 יח' מנגו, חתוכים לפלחים עבים
  • קצפת מ-250 מיל שמנת מתוקה + כף אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  • 2. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים והסוכר להכפלת הנפח. מוסיפים את הדבש בזרם דק וממשיכים להקציף עוד שתי דקות.
  • 3. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבלים קלות עם וו גיטרה. מוסיפים בשתיים-שלוש פעמים את הקמח וממשיכים לערבל במהירות נמוכה, במשך דקה עד שנוצרת בלילה אחידה. לא להתפתות לערבל מדי אחרת העוגה תצא דחוסה וקשה.
  • 4. יוצקים את הבלילה באופן שווה לשתי תבניות עגולות (חד פעמיות מנייר) בקוטר 22/24 ס"מ ואופים במשך 30 דקות במרכז התנור, עד למבחן קיסם יבש.
  • 5. מוציאים מהתנור ומצננים 20 דקות (בתוך התבניות) על רשת צינון. לאחר מכן מחלצים בעדינות מן התבניות, הופכים ומניחים שוב על רשת הצינון - כדי לאפשר שחרור אדים מתחתית העוגות.
  • 5. לאחר שהעוגות הצטננו ניגשים להרכבה: מניחים שכבת עוגה אחת על כלי ההגשה ויוצקים מעל 1-2 כפות מיץ תפוזים. מסדרים מעל את פלחי המנגו. מורחים מעל שכבה עבה של קצפת וחוזר חלילה עם השכבה השנייה. מקשטים בעלי נענע טריים ומגישים למרכז השולחן. הקינוח משתבח עם הזמן במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully