ויטלו טונטו של צ'יקטי

אבי ביטון מגיע ל:צ'יקטי - איטלקית הכי לוהטת של ת"א, וסוחט מהשף את המתכון לויטלו טונטו, קלאסיקה איטלקית של פרוסות בשר דקיקות בקרם עשיר ומלא טעם של טונה עם צלפים ואורגנו. בדיוק מה שתרצו להגיש בסוכה לאורחים לצד קוקטייל מרענן

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • נתח של וויסבראטן או פילה מדומה
  • 1 גזר
  • 1 בצל לבן
  • טימין
  • עלי דפנה
  • ופלפל אנגלי
  • לרוטב:
  • טונה בשמן מקופסת שימורים קטנה, מסוננת
  • חופן (50 גרם) צלפים מסוננים
  • חופן עלי אורגנו טרי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח ים
  • 400 גרם מיונז (קופסה)
  • 1 לימון סחוט למיץ

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את נתח הבשר והירקות לסיר, מכסים במים ומבשלים כ-30 דקות. מוציאים את הנתח ומאפשרים לו להצטנן.
  • 2. רוטב הטונה: טוחנים יחד את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון לקרם חלק.
  • 3. בעזרת סכין חדה פורסים את הבשר דק דק. מניחים את הרוטב בצלחת הגשה ומעליו או לצידו את פרוסות הבשר.
  • 4. מפזרים צלפים ומלח ים, מזלפים מעל שמן זית ומגישים.
  • סשימי טונה על מצע קינואה

  • ראגו וויסבראטן

  • תפוחי אדמה במילוי בולונז

  • סינטה עם דלעת ודבש

  • פרוסות חציל עם בשר ברוטב עגבניות

  • כבד קצוץ עם חצילים

  • סלקים ממולאים בשר מפורק

  • פלפלים קלויים ממולאים

  • קציצות ברוטב קישואים ולימון

  • תבשיל צוואר עגל עם חצילים וחומוס

  • פלפלים חריפים ממולאים בשר

  • סירות תפוחי אדמה במילוי בשר

  • אסאדו עם ירקות שורש

  • אורז מוקפץ

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully