ראגו וויסבראטן
מצרכים
- ל-6 מנות:
- 1 ק"ג נתח וויסבראטן, חתוך לקוביות
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 3 בצלים קצוצים לקוביות
- 3 גבעולי סלרי חתוכים לפיסות של 1 ס"מ
- 1 כרישה קצוצה
- 1 קולרבי חתוך לקוביות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 3 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפות סוכר
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף שום כתוש
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס שמן זית
- 1 כוס יין אדום
- 2 כוסות מים (או ציר ירקות או ציר בקר)
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן זית בסיר רחב, מטגנים את קוביות הבשר כ-5 דקות ומעבירים לכלי אחר.
- 2. מטגנים באותו סיר את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את קוביות הגזר, סלרי, כרישה, קולרבי ופלפל אדום, ומטגנים כ-5 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט.
- 3. מוסיפים את הפפריקה ורסק העגבניות, מטגנים כ-2 דקות. מוסיפים סוכר, ומתבלים במלח ופלפל.
- 4. מוסיפים את השום ואת היין. מטגנים 2 דקות, ומוסיפים את המים או הציר. מערבבים היטב, ומוסיפים את הבשר.
- 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים. מערבבים כל חצי שעה. בדקות האחרונות טועמים, מתקנים תיבול, ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
- 6. מגישים עם אורז לבן לצד הראגו, שיספוג את טעמי התבשיל.