וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סביצ'ה פרואני

רונית אבידן-שיינפלד מציעה לכם לשכוח מכל מה שידעתם על הסביצ'ה כפי שהוא מוגש במסעדות בארץ, ומביאה לנו מדריך מלא להכנת סביצ'ה פרואני. מנה מופלאה ועשירה בטעמים, שאפשר להכין בבית בקלות והרבה יותר בזול

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה

סביצ'ה פרואני. ShutterStock
סביצ'ה פרואני

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 3-4 מנות
  • 400 גר' פילה דג טרי ללא עור ועצמות חתוך לקוביות בגודל 1.5X1.5 ס"מ
  • 1 בצל סגול חתוך לשני חצאים, כל חצי פורסים לאורכו לרצועות דקיקות
  • חופן עלי כוסברה קצוצים דק
  • פלפל חריף אדום חתוך לקוביות קטנטנות
  • ליים או לימון
  • מלח
  • ללצ'ה דה טיגרה:
  • 4-6 ליימים או 2 לימונים סחוטים למיץ
  • 2 שיני שום קלופות
  • 1/4 בצל לבן
  • 1/2 גבעול סלרי ללא העלים (רשות)
  • 3 פרוסות שורש ג'ינג'ר
  • 1 כף רוטב דגים (או 2 כפות ציר דגים)
  • שאריות טריות של פילה הדג שחתכנו (החתיכות הקטנות שלא היו מספיק יפות כדי להיכנס למנה, בערך כף-שתיים)
  • פלפל חריף אדום, לפי מידת חריפות רצויה
  • מלח בכמות נדיבה
  • 2-3 קוביות קרח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים לצ'ה דה טיגרה: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון או בלנדר, מסננים במסננת דקה לקבלת נוזל מעט לבן ומלא בטעם. טועמים ומתקנים תיבול עם לימון ומלח לפי הצורך. שומרים בקירור עד הרכבת המנה ומשתמשים בהכל באותו היום. את מה שנשאר נהוג להגיש בכוסיות, אפשר בתוספת וודקה.
  • 2. בקערת ערבוב, שמים את קוביות הדג הטרי, חופן מפרוסות הבצל, את הכוסברה הקצוצה והפלפל החריף. סוחטים מעל לימון טרי ויוצקים כמה כפות מהלצ'ה דה טיגרה, בכמות שרק תעטוף את הדג. מערבבים קלות. נזהרים מערבוב יתר .
  • 3. טועמים ואם צריך מוסיפים עוד מעט מלח או לצ'ה דה טיגרה.
  • 4. עורמים את הסביצ'ה על צלחות.
  • 5. לאותה קערה בה ערבבנו את הסביצ'ה ניתן להוסיף את פרוסות הבצל שנשארו, הכוסברה והפלפל החריף, מתבלים במעט מיץ לימון, מלח וקצת שמן זית, מערבבים ועורמים כמו סלטון מעל מנת הסביצ'ה.
  • 6. מגישים מיד. לא נותנים לדג לשבת יותר מדי בתוך הרוטב, כדי שלא ירכך אותו מדי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully