טרטר אבוקדו וטונה
מנה שמכינים בכמה רגעים, ואוכלים אפילו מהר מזה: ניר דגן מכיר טרטר מדג טונה אדומה, ומערבב אותו יחד עם אבוקדו, כוסברה וליים סחוט.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- 1 אבוקדו קלוף וחתוך לקוביות של 1/2 ס"מ
- 100 גרם טונה אדומה, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס בצל סגול קצוץ
- 2 ליים סחוטים
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 2 כפות תירס קלוי לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את קוביות האבוקדו, כף כוסברה, חצי מכמות הבצל, חצי מכמות מיץ הליים, כף שמן זית, מלח ופלפל.
- 2. מתבלים את הטונה בשאר המרכיבים.
- 3. מחלקים את תערובת האבוקדו לשניים, וכך גם את הטונה.
- 4. מניחים רינג בצלחת הגשה, ומסדרים בשכבות: שכבת קוביות אבוקדו, שכבת קוביות טונה, ושוב אבוקדו ושוב טונה.
- 5. מעטרים בתירס קלוי ומגישים.