קציצות כרובית טבעוניות
השומר 1 הוא אחד מדוכני האוכל האהובים והמצליחים בשוק הכרמל. הצלחנו להשיג מהם את המתכון לקציצות כרובית טבעוניות בסגנון עיראקי
- 30 דקות עבודה
- 30 דקות סה"כ
- קל להכנה
- 5 סועדים
מצרכים
- 2 כרוביות גדולות נקיות וחצויות
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור כוסברה
- 1 כפית עמבה
- 2 כפיות שטוחות מלח דק
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית שום טרי כתוש
- 4 כפות קמח תפוחי אדמה
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים סיר גדול עם מים ומבשלים בתוכו את הכרוביות כ-10 דקות תוך רתיחה.
- 2. מסננים את הכרוביות מנוזלי הבישול ומניחים להן להתקרר.
- 3. קוצצים דק את כל עשבי התיבול ומעבירים לקערת ערבוב.
- 4. מעבירים את הכרוביות, שהתקררו בינתיים, למעבד מזון עם להב מתכת וקוצצים בפולסים, רק עד לקבלת פירורים. נזהרים לא לקצוץ יותר מידי, אנחנו לא רוצים מחית.
- 5.מוסיפים לקערה עם עשבי התיבול את הכרובית הקצוצה, השום הכתוש , התבלינים וקמח תפוחי האדמה ומערבבים.
- 6. יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות ומטגנים בשמן חצי עמוק עד הזהבה. מעבירים מהמחבת למסננת מרופדת בנייר סופג.
- 7. מגישים עם טחינה, עלי תבלין טריים, פרוסות צנונית ופלחי לימון.