קליפות תפוז מסוכרות
ממתק שכיף להכין בימי החורף וגם בכלל. לא מצריך הרבה עבודה ותמיד כיף שיש בבית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1ק״גתפוזים קליפות
- 1ק״גסוכר
- 3כוסותמים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים קליפות תפוז מסוכרות?
- 1שמים את הקליפות בסיר גדול ומכסים במים. מניחים על הקליפות קערה עם מעט מים, כדי להשקיע אותן במים. מביאים לרתיחה ומרתיחים דקה או שתיים. מניחים למים להתקרר כחצי שעה, ואז שוטפים היטב במים קרים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (סך הכל שלוש הרתחות, ומי שהמרירות מפריעה לו מאוד - יכול להרתיח גם פעם רביעית וחמישית). מסננים את הקליפות מהמים וחותכים בסכין חדה לרצועות דקות (רוחב של כחצי ס"מ).
- 2שומרים בצד חצי כוס מתוך קילוגרם הסוכר. את יתרת הסוכר שמים בסיר עם 3 כוסות מים. מחממים לסף רתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ. מוסיפים לסיר את רצועות הקליפה ומערבבים, כך שיצופו בסירופ. מבשלים על אש קטנה מאוד, ללא מכסה, עד שהנוזלים מתאדים והסירופ כולו נספג בקליפות (כ-3 שעות). בזמן הבישול מקפידים לערבב מדי פעם, כדי להבטיח ספיגה אחידה של הסירופ בקליפות וכדי שהתחתית לא תישרף.
- 3שומרים בצד חצי כוס מתוך קילוגרם הסוכר. את יתרת הסוכר שמים בסיר עם 3 כוסות מים. מחממים לסף רתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ. מוסיפים לסיר את רצועות הקליפה ומערבבים, כך שיצופו בסירופ. מבשלים על אש קטנה מאוד, ללא מכסה, עד שהנוזלים מתאדים והסירופ כולו נספג בקליפות (כ-3 שעות). בזמן הבישול מקפידים לערבב מדי פעם, כדי להבטיח ספיגה אחידה של הסירופ בקליפות וכדי שהתחתית לא תישרף.
- 4משאירים את הקליפות להתייבש באוויר הפתוח כמה שעות, עד שלא יהיו רטובות, ואז מפזרים עליהן את חצי כוס הסוכר שנשמרה בצד. מערבבים את הקליפות כך שיצופו בשכבת סוכר, ומניחים לעוד כמה שעות להתייבש. שומרים את הקליפות המוכנות בכלי עם מכסה הדוק.