כדורי בשר ברוטב עגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 קילו בשר טחון (בקר, הודו או עוף)
- 1 כף פירורי לחם או "פירורית"
- 2 ביצים
- זר פטרוזיליה, קצוץ
- 3 ראשי בצל ירוק, קצוצים
- 2 קופסאות עגבניות מרוסקות
- "תיבולית" צלי
- "תיבולית" ירקות
- 1 בצל לבן גדול, קצוץ
- 3 שיני שום גדולות, כתושות
- 1 כף שמן זית
- רוטב סויה
אופן ההכנה
- שעתיים קודם לטיגון מכינים את התערובת: מערבבים את הבשר, ביצים, פירורי לחם, בצל ירוק, פטרוזיליה ומעט סויה. מניחים לשעתיים במקרר.
- לאחר שעתיים יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק.
- בסיר נפרד מחממים שמן זית, מטגנים את הבצל הלבן והשום. לאחר שהבצל נעשה שקוף מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התיבוליות וכף רוטב סויה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח לפי הטעם.
- מוסיפים את הכדורונים. מכסים ומבשלים על אש בינונית למשך כעשרים דקות עד חצי שעה, תוך ערבוב מידי פעם.