- 1. להשרות את הדג במלח גס ולימון כשעתיים. לשטוף היטב את הדגים.
-
- 2. לשטוף ולנקות את הפלפלים היבשים ולחתוך לרצועות לא דקות.
-
- 3. בסיר שטוח לשים מעט שמן ולסדר בתחתית את הפלפלים היבשים והגמבה, להניח מעל את הדגים מסודרים אחד ליד השני, לפזר מעל את הכוסברה הקצוצה ופרוסות השום.
-
- 4. בקערה נפרדת לערבב את כל חומרי הרוטב: רסק עגבניות, פפריקה, מרק עוף, פלפל שחור, 2 כפות שמן ורבע כוס מים.
-
- 5. להוסיף לסיר את חומרי הרוטב, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי. מדי פעם לסובב את הסיר - לא לערבב בעזרת כף או כל כלי אחר רק לנענע אותו. אם חסר מים אז להוסיף מעט, ואם יש יותר מדי מים אז לבשל עם מכסה פתוח חלקית קצת יותר זמן. הדג צריך לצאת רך מאוד ועם טיפונת רוטב בתחתית.