וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלמון ברוטב חריף

לרוב סלמון אוהב טעמים עדינים יותר, אבל במנה הזו לא צריך להתבייש, והיא כולה על טהרת הטעם החריף. ניתן כמובן להוסיף פלפלים חריפים לפי החיבה לחריף של הסועדים.

מתכון מאת: קרן

מחזירים את הווק ומטגנים סלמון. אפיק גבאי
מחזירים את הווק ומטגנים סלמון

מצרכים למתכון

  • 5 חתיכות דג סלמון
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 5 פלפלים אדומים מתוקים יבשים
  • 5 פלפלים אדומים חריפים יבשים (לפי הטעם)
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1/2 חבילה כוסברה קצוצה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • שמן
  • מעט מים
  • מלח גס
  • לימון

אופן ההכנה

  • 1. להשרות את הדג במלח גס ולימון כשעתיים. לשטוף היטב את הדגים.
  • 2. לשטוף ולנקות את הפלפלים היבשים ולחתוך לרצועות לא דקות.
  • 3. בסיר שטוח לשים מעט שמן ולסדר בתחתית את הפלפלים היבשים והגמבה, להניח מעל את הדגים מסודרים אחד ליד השני, לפזר מעל את הכוסברה הקצוצה ופרוסות השום.
  • 4. בקערה נפרדת לערבב את כל חומרי הרוטב: רסק עגבניות, פפריקה, מרק עוף, פלפל שחור, 2 כפות שמן ורבע כוס מים.
  • 5. להוסיף לסיר את חומרי הרוטב, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי. מדי פעם לסובב את הסיר - לא לערבב בעזרת כף או כל כלי אחר רק לנענע אותו. אם חסר מים אז להוסיף מעט, ואם יש יותר מדי מים אז לבשל עם מכסה פתוח חלקית קצת יותר זמן. הדג צריך לצאת רך מאוד ועם טיפונת רוטב בתחתית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully