חריימה
עם דג לוקוס טרי, או עם פרידה עסיסית- אין דרך אחת נכונה להכין חריימה מרוקאי. מה שכן חשוב זה שתהיה מספיק פפריקה חריפה, אחרת זה לא יהיה חריימה אמיתי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- דג לוקוס או פרידה אדומה
- 1 שום טרי קצוץ
- שמן
- פפריקה חריפה
- רסק עגבניות
- כמון
- מלח
- פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את השום עם השמן והפפריקות.
- 2. מחממים מעט שמן בסיר גדול ועמוק, מוסיפים את תערובת השום ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים ביחד.
- 3. מוסיפים את הדגים, מזהיבים מעט ומוסיפים מים עד מעל הדגים. מבשלים כ-40 דקות.
- 4. לקראת סוף הבישול מוסיפים כמון לפי הטעם.