וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לובסטר מוקפץ ביין פורט

בשביל מנה מיוחדת שכזו, לא צריך לצאת למסעדה יוקרתית - אפשר להכין אותה בבית. פשוט בוחרים יין פורט (גם יין לבן רגיל יעשה את העבודה) ומקפיצים את הלובסטרים בנוזל האדמדם.

מתכון מאת: ערן,eappel@idc.ac.il

לובסטר סו-ויד במול ים.
לובסטר סו-ויד במול ים

מצרכים למתכון

  • 4 חצאי לובסטר
  • 1 גזר קצוץ
  • 1 סלרי קצוץ
  • 1 כרישה קצוצה
  • 20 גר' זנגביל קצוץ
  • 1 כף מיקפא דומדמניות
  • 1 כוס יין פורט לבן
  • 1 כוס ציר עגל
  • 1 כוס ציר דגים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 150 גר' חמאה
  • 20 גר' מלח
  • 10 גר' פלפל קאיין

אופן ההכנה

  • 1. לשלוק הלובסטרים ל-45 שניות, ולהניח להם להתקרר.
  • 2. לאדות את הירקות ב-30 גרם חמאה, עד שיתרככו מעט. להוסיף את המקפא ולשמור חם בצד.
  • 3. לחתוך כל אחד מהלובסטרים ל-3 מדליונים. לפרק את 2 הצבתות והשריון, לשמור את הזנב והראש.
  • 4. לערבב את מלח ופלפל הקאיין בקערה, לטבול הנתחים בתערובת.
  • 5. לצקת שמן זית למחבת מרוחה במעט חמאה, לחמם באש גבוהה. להקפיץ במהירות את הנתחים מכל הצדדים עד שיהיו 3/4 מבושלים. להוציא ולשמור חם.
  • 6. לדלל את שארית המיץ שנותר במחבת עם יין הפורט הלבן, לצמצם. להוסיף ציר עגל וציר דגים ושוב לצמצם עד שהרוטב יסמיך.
  • 7. להוסיף את יתרת החמאה ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 8. לערוך את הירקות ב-4 צלחות מחוממות, להניח את הלובסטרים מעל הירקות ולהכניס לתנור בחום 250 מעלות למשך כ-30 שניות. לצקת את הרוטב מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully