סרטנים כחולים ביין ושמנת
אין שום דבר קליל במתכון הזה, אבל כמה שהכבדות הזו מענגת: סרטנים כחולים טריים, המשתכשכים ברוטב של יין לבן, פסטיס ושמנת מתוקה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג סרטנים נקיים
- 1/4 בקבוק יין לבן
- 1/3 כוס פסטיס
- 1 כוס שמנת מתוקה
- טרגון
- מיץ לימון
- שום
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- 1. חוצים את הסרטנים לאורכם, מושחים בשמן זית ומקפיצים כשלוש דקות: קודם גב ואחר כך בטן.
- 2. מוציאים את הסרטנים ומניחים בינתיים בצד. לאותה מחבת מוסיפים את היין, פסטיס ושמנת ומצמצמים.
- 3. מוסיפים את החמאה בהדרגה ומבשלים על אש קטנה. מתקנים תיבול לפי הטעם ומוסיפים את הסרטנים.
- 4. מגישים מיד.