סרטנים כחולים ביין ושמנת
אין שום דבר קליל במתכון הזה, אבל כמה שהכבדות הזו מענגת: סרטנים כחולים טריים, המשתכשכים ברוטב של יין לבן, פסטיס ושמנת מתוקה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג סרטנים נקיים
 - 1/4 בקבוק יין לבן
 - 1/3 כוס פסטיס
 - 1 כוס שמנת מתוקה
 - טרגון
 - מיץ לימון
 - שום
 - 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
 - שמן זית
 - מלח
 - פלפל
 
אופן ההכנה
- 1. חוצים את הסרטנים לאורכם, מושחים בשמן זית ומקפיצים כשלוש דקות: קודם גב ואחר כך בטן.
 - 2. מוציאים את הסרטנים ומניחים בינתיים בצד. לאותה מחבת מוסיפים את היין, פסטיס ושמנת ומצמצמים.
 - 3. מוסיפים את החמאה בהדרגה ומבשלים על אש קטנה. מתקנים תיבול לפי הטעם ומוסיפים את הסרטנים.
 - 4. מגישים מיד.
 
