וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל בקר עם בצקניות

רות אוליבר מלמדת כיצד להכין את התבשיל האולטימטיבי: גם בשר רך ומתובל בהמון טעמים טובים וגם בצקניות שמנמנות שמהוות את התוספת המושלמת

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

תבשיל בשר עם בצקניות. דרור עינב
תבשיל בשר עם בצקניות

מצרכים למתכון

  • ל 4-6 סועדים:
  • לנזיד:
  • 2 ק"ג צל כתף חתוך לקוביות 2*2
  • 3 כפות שמן
  • 3 בצלים קצוצים גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף קמח
  • 2 כפות גדושות פפריקה
  • 8 כוסות מים רותחים
  • 2 עגבניות טריות קלופות קוביות
  • 1 קופסא עגבניות מרוסקות
  • 2 פלפלים חריפים פרוסים
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות גדולות
  • לבצקניות:
  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 1 כף שמן
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 כפות מים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק (אופציונלי)

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים בצל ושמן עד שקיפות כ-8 דקות. מוסיפים את קוביות הבשר, וממשיכים לטגן עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים קמח, שום, מלח ופפריקה ,מערבבים עוד שתי דקות ומוסיפים מים. מבאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה!
  • 2. לאחר שעה מוסיפים עגבניות ופלפלים חריפים, מתבלים במלח ופלפל (אפשר להוסיף גם מעט קימל טחון במידה ואוהבים) ובמידת הצורך מוסיפים עוד מים רותחים (רק עד לסמיכות הדרושה). מכסים את הסיר, וממשיכים לבשל עוד כ- 30 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה, וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה רכים (עוד כ 15-20 דקות).
  • 4. בינתיים, מכינים את הבצקניות: מערבבים ביצים, קמח, שמן ומים עד לקבלת מרקם של בצק רך. מעבירים את הבצק דרך מסננת או פומפיה ישירות מעל סיר התבשיל על מנת ליצור את הבצקניות הקטנות. ממשיכים לבשל עד שמוכן (כ-5 דקות).
  • *ניתן להכין את הבצקניות בנפרד, ולבשלן במים רותחים. לאחר מכן, מומלץ לטגן ולהקפיץ אותן בשמן זית או חמאה עם מעט פירורי לחם, מלח, שום ופטרוזיליה.
  • שתף בפייסבוק
  • שתף בטוויטר
  • שתף בגוגל+

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully